Bezlepkový kinder rez

  • Dobrota nie len pre naše ratolesti. Skvelá kombinácia pečených orieškov, vanilkového a čokoládového krému a chrumkavých sušienok v jednom
Bezlepkový kinder rez
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

6 ks vaječný bielok
6 lyžíč práškový cukor
1 lyžíc olej
2 lyžice Cake mix Liana
20 g mleté bezlepkové sušienky

 

Krém:
6 ks žĺtka
200 g kryštálový cukor
1 ks Zlatý krém Liana
500 ml mlieko

250 g maslo
100g čokoláda Liana 45%, 60% alebo 70%

Dodatky:
sušienky podľa nášho receptu na bezlepkové sušienky
200-300 g orieškovo-čokoládový krém
150 g sekané orechy
smotana na šľahanie
čokoláda na postrúhanie

 



Postup

1. Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme práškový cukor a olej. Zľahka primiešame Cake mix a pomleté sušienky. Sušienky majte vždy poruke upečené podľa nášho receptu na bezlepkové sušienky. Sú trvanlivé a vždy sa niekde hodia. Cesto vylejeme na vymastený a zmesou Cake mix poprášený plech. Rovnomerne rozotrieme a posypeme sekanými orieškami. Upečieme pri teplote 175°C dozlatista cca 10-13 minút.

2. Ešte na horúce cesto natrieme orieškovo-čokoládový krém. Necháme vychladnúť.

3. Uvaríme si krém. 2/3 mlieka dáme variť s cukrom. Do 1/3 rozšľaháme žĺtka a Zlatý krém. Vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti nalámeme kúsky čokolády a miešame do rozpustenia čokolády. Po vychladnutí vyšľaháme maslo do peny, rozdelíme na polovicu do vanilkovej a do čokoládovej časti. Vymiešame hladký krém.

4. Na cesto natrieme vanilkový krém, poukladáme sušienky a na sušienky natrieme čokoládový krém.

5. Vyšľaháme šľahačku, ktorú natrieme na koláč. Vrch ozdomíme postrúhanou čokoládou.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.