Naše recepty

Bezlepkový kardinálov rez

Bezlepkový kardinálov rez
Dľžka prípravy
2 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
12 kusov

Ingrediencie

Cesto :
50 g Cake mix Liana
10 ks vajcia
290 g kryštálový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana

Plnka :
500 ml smotana na šľahanie
1 balenie stabilizátor – stužovač šľahačky Liana

Čučoriedkový dip :
čučoriedky
2 lyžice kryštálový cukor
 

 



 

Postup

  1. 1.     Rozdelíme vajcia. Do jedného mixéra dáme 8 bielkov a 210 g kryštálového cukru a urobíme sneh. Do druhého mixéra dáme 2 celé vajcia a 8 žĺtkov, 80 g kryštálového cukru a 1 ks vanilínového cukru a všetko vymixujeme do peny.
  2. 2.     Pridáme ručne, jemne do žĺtkovej peny Cake mix a zamiešame.
  3. 3.     Sneh dáme do cukrárenského vrecka.
  4. 4.     Plech vystelieme papierom na pečenie a zaistíme snehom zospodu, aby sa papier neposúval.
  5. 5.     Nastriekame 3 pásiky na jednu polovicu plechu a 3 pásiky na druhú polovicu plechu.
  6. 6.     Medzi snehové pásiky nalejeme žĺtkové cesto.
  7. 7.     Dáme piecť na 185°C 20 minút.
  8. 8.     Necháme vychladnúť a urobíme čučoriedkový dip. Čučoriedky uvaríme s cukrom cca 5 minút, odstavíme ich a necháme vychladnúť.
  9. 9.       Cesto aj s papierom predelíme a necháme na papieri.
  10. 10.     Na ½ natrieme vychladnutý čučoriedkový dip.
  11. 11.     Rozmiešame šľahačku so stabilizátorom podľa návodu na obale a navrstvíme ju na dip.
  12. 12.     Položíme druhú polovicu cesta a stiahneme papier.
  13. 13.     Pocukrujeme vrch a dáme schladiť.
  14. 14.     Nakrájame až pri servírovaní.

Produkty v recepte

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake mix  Liana 1kg

Cake mix Liana 1kg

Bezlepková piškótová zmes.
Cena / ks: 4,50 € s DPH