Bezlepkový kakaový závin

  • závin z kysnutého cesta bez lepku, mäkkučký a jednoduchý pre milovníkov kakaa a čokolády
Bezlepkový kakaový závin
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
50 g cukor
1 vajce
250 ml vlažné mlieko / voda
15 g čerstvé droždie
50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť

Plnka:
3 lyžice Puding mliečna čokoláda Liana Exclusive
1 lyžica Kakao tmavé Liana Exclusive
5-6 lyžíc cukor kryštálový
50 ml olej
 



Postup

1.      Pripravíme si cesto podľa postupu na obale Bakery mix recept: Kysnuté koláče. Olej, maslo alebo bravčovú masť pridáme nakoniec po zmiešaní ostatných surovín a ešte krátko premiesime.

2.      Po vykysnutí, asi 20 minút, rozvaľkáme na obdĺžnik.

3.      Cesto polejeme rovnomerne olejom a posypeme kakaovou plnkou.

4.      Stočíme do závinu, okraje podložíme pod závin, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zľahka olejom. Necháme prikrytý pod potravinovou fóliou podkysnúť 15-20 minút na teplom mieste.

5.      Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180-190°C 15-20 minút do zlatista.

6.      Ihneď po upečení môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.

 

Postup plnky:

1.     Pudingový prášok, kakao a kryštálový cukor zmiešame v jednej miske.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.