Bezlepkový cesnakový kysnutý kvet

  • Fantázie sa medze nekladú a namiesto cesnakovej plnky môžeme zvoliť syrovú, cibuľovú a mnoho ďalších
Bezlepkový cesnakový kysnutý kvet
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
450 g Bakery mix Liana
20 g droždie
350 ml mlieko
1 lyžička cukor (na kvások)
30 ml olej
30 g maslo
1,5 lyžičky soľ
1 vajce
1 žĺtok
 
Plnka:
100 g maslo
1 lyžička vegeta
2 pretlačené hlavičky cesnaku
 


Postup

1.     Z mlieka, trocha cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame Bakery mix, soľ, prilejeme vykysnutý kvások z droždia, pridáme vajce, žĺtok, rozpustené maslo a olej. V kuchynskom robote spracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť pod fóliou 1 hodinu.
2.      Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 diely (2 väčšie a 1 malý). Každý diel rozdelíme ešte na 4 časti. Vyvaľkáme na cca 3 mm a natrieme plnku, ktorú dobre premiešame. Uložíme druhý plát, znova natrieme plnku, s tretím plátom urobíme to isté, až štvrtý plát musí byť väčší cca s priemerom 16 cm. Takto urobíme všetky 3 diely.
3.      Prvý diel položíme na dno tortovej formy s priemerom 24 cm a ostrým nožom narežeme 8 dielov 2 cm od okraja. Od stredu zoberieme rozkrojené dieliky a vyhrnieme smerom von, aby vznikol kvet. 
4.      Do otvoru položíme druhý diel, postup zopakujeme, ale narežeme opačne ako prvý diel, aby to bolo cik-cak, keď kvet otvoríme. Do otvoru druhého cesta položíme tretí diel , ktorý necháme v celku. Necháme podkysnúť 30 minút. S rozšľahaným vajíčkom potrieme vrch celého kvetu a posypeme rascou, sezamom prípadne môžeme aj makom. 
5.      Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C 40 minút.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.