Bezlepkový cesnakový chlieb

  • Domáce upečené pečivo nemá konkurenciu. Cesnakový chlebík bez lepku je mäkučký ako pierko a lákadlom je krásna cesnaková vôňa, ktorá sa počas pečenia šíri celým domovom.
Bezlepkový cesnakový chlieb
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

100 ml vlažná voda
1 lyžička cukor
½ kocky droždie
300 g Bread mix dark Liana
200 g Bread mix white Liana
4 malé uvarené zemiaky
2 strúčiky pretlačený cesnak
1 lyžica olej
1 lyžica ocot
1 lyžička soľ
330 ml voda
olej na potretie misy a chleba
 
Dressing :
1 kyslá smotana
2 strúčiky pretlačený cesnak
 

Postup

1. Cukor rozmiešame vo vlažnej vode a pridáme droždie. Necháme v teple 10 - 15 minút vzísť kvások. 
 
2. Na jemnom strúhadle nastrúhame uvarené zemiaky, pridáme pretlačený cesnak, soľ, ocot a 200 ml vody. Zmiešame vareškou. Pridáme Bread mix dark a white, olej, kvások z droždia, zvyšnú vodu a necháme vymiešať hákom v kuchynskom robote do pevného cesta. Prikryjeme a uložíme kysnúť 60 minút.
 
3. Cesto je redšie, preto chlebík pečieme vo forme, ktorú vymastíme olejom. Cesto presunieme do jánskej misy, roztiahneme až po okraje, vrch potrieme olejom a necháme ešte podkysnúť 30 minút.
 
4. Na dno rúry položíme menší plech na záparu. Rúru necháme vyhriať na 240°C, vložíme formu s chlebom a do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 15 minút. 
 
5. Spodný plech vyberieme a teplotu znížime na 180°C. Dopečieme 40 minút. Upečený chlieb preklopíme na plech s papierom na pečenie, potrieme pripraveným dressingom a vložíme na 10 minút do vypnutej rúry. Hotový chlieb necháme vychladnúť. Kúsky chleba môžeme namáčať do zvyšného dressingu. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.