Bezlepkoví mackovia

  • chutná bezlepková desiata
Bezlepkoví mackovia
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:50
    (h:m)
  • Porcie
    15-18
    (ks)

Ingrediencie

Biele cesto:

1 hrnček Cake mix Liana
1/2 hrnčeka cukor (biely alebo trstinový)
1/2 hrnčeka mlieko
1/4 hrnčeka olej
1 vajce
 

Kakaové cesto:

1 lyžica Kakao tmavé Liana Exclusive
 

Dodatky:

džem, ovocie, čokoláda

 

Hrnček = 250 ml

 

 

 

Postup

1. Suroviny na biele cesto zmiešame vo vyššej nádobe metličkou.
2. Časť cesta oddelíme a domiešame kakao. Ak chceme väčšiu časť kakaových brumíkov, tak si do väčšej časti cesta primiešame asi 1 lyžicu kakaa.
3. Nalejeme do formy max. do polovice, pretože pri pečení narástu, podľa nižšie uvedených obrázkov. Do stredu môžeme vložiť kúsok ovocia, džem alebo čokoládu.
4. Pečieme pri nízkej teplote asi 150°C pribižne 15 minút, aby boli rovnomerne vysoké.
5. Necháme mierne vychladnúť a opatrne vyberieme z formy.
 
Dobrý tip:
1.  Ak chceme džem udržať v strede medvedíka, nalejeme len trocha cesta do formy a zapečieme cca 3 minúty v rúre na 150°C. Následne dáme džem alebo ovocie a zalejeme cestom max. do polovice výšky formy. Dopečieme cca 12 - 15 minút.
2.  Ak nemáte formu na medvedíkov, môžete z tohto cesta pripraviť  muffinky.
 
Dobrý tip 2:
Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou hrnčeka Cake mix za polohrubú múku a pridáme štipku Kypriaceho prášku do pečiva Liana.

 

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.