Bezlepkové veľkonočné perníčky - ihneď mäkké

  • Mäkkučké, voňavé veľkonočné perníčky
Bezlepkové veľkonočné perníčky - ihneď mäkké
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

250 g Cake mix Liana
100 g Fine mix Liana
5 lyžíc med
3 vajcia
70 g maslo
140 g práškový cukor

 
Na potretie: 1 žĺtok + voda



Postup

  1. 1.     Do misky dáme zmesi Cake a Fine mix, cukor a postupne pridáme ostatné suroviny na cesto (vajcia, zmäknuté maslo a med).
  2. 2.     Vypracujeme hladké cesto.
  3. 3.     Vypracované cesto zabalíme do sáčku a necháme 24 h odstáť v chladničke.
  4. 4.     Odstaté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm.
  5. 5.     Vykrajujeme rôzne tvary: vajce, zajac, kuriatko..
  6. 6.     Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170°C 8-10 minút.
  7. 7.     Horúce ihneď potrieme vymiešaným žĺtkom s vodou.
  8. 8.     Perníčky ozdobíme podľa vlastnej fantázie.



 

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.