Bezlepkové tvarohové fánky

  • Tradičný fašiangový múčnik
Bezlepkové tvarohové fánky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    40
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
450 g Cake mix Liana
100 g rastlinný tuk
250 g hrudkovitý tvaroh
3 vajcia
1 ČJ Sóda bikarbóna Liana
2 PL rum
2 PL kyslá smotana
soľ
 
Dodatky:  práškový cukor na obaľovanie, 1 vanilínový cukor Liana
 


Postup

1. Na pracovnú dosku nasypeme odváženú zmes Cake mix do ktorej urobíme jamku a pridáme soľ, sódu bikarbónu, rum, rastlinný tuk, smotanu, vajíčka a tvaroh. Ručne spracujeme cesto a necháme ho odležať v chladničke hodinu.
 
2. Cesto ďalej rozvaľkáme na 2-3 mm a radielkom ho najskôr rozdelíme na pásiky a potom na kosoštvorce. Do každého kosoštvorca urobíme radielkom 2 ryhy.
 
3. Panvicu s olejom alebo masťou necháme dobre rozohriať. Poukladáme fánky a z oboch strán ich osmažíme cca 3 minúty.
 
4. Položíme ich na tacku s papierom, aby sa odsal prebytočný olej. Musíme pracovať rýchlo, aby sa olej zbytočne neprepaľoval.
 
5. Trocha vychladnuté obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.