Naše recepty

Bezlepkové tvarohové fánky

Bezlepkové tvarohové fánky
Dľžka prípravy
1 hodina
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
40 kusov

Ingrediencie

Cesto:
450 g Cake mix Liana
100 g rastlinný tuk
250 g hrudkovitý tvaroh
3 vajcia
1 ČJ Sóda bikarbóna Liana
2 PL rum
2 PL kyslá smotana
soľ
 
Dodatky:  práškový cukor na obaľovanie, 1 vanilínový cukor Liana
 

Postup

1. Na pracovnú dosku nasypeme odváženú zmes Cake mix do ktorej urobíme jamku a pridáme soľ, sódu bikarbónu, rum, rastlinný tuk, smotanu, vajíčka a tvaroh. Ručne spracujeme cesto a necháme ho odležať v chladničke hodinu.
 
2. Cesto ďalej rozvaľkáme na 2-3 mm a radielkom ho najskôr rozdelíme na pásiky a potom na kosoštvorce. Do každého kosoštvorca urobíme radielkom 2 ryhy.
 
3. Panvicu s olejom alebo masťou necháme dobre rozohriať. Poukladáme fánky a z oboch strán ich osmažíme cca 3 minúty.
 
4. Položíme ich na tacku s papierom, aby sa odsal prebytočný olej. Musíme pracovať rýchlo, aby sa olej zbytočne neprepaľoval.
 
5. Trocha vychladnuté obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým.

Produkty v recepte

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
SÓDA BIKARBÓNA  LIANA 100 g

SÓDA BIKARBÓNA LIANA 100 g

Sóda bikarbóna v kelímku.
Cena / ks: 0,19 € s DPH
BEZ LEPKU
Cake mix  Liana 1kg

Cake mix Liana 1kg

Bezlepková piškótová zmes
Cena / ks: 4,50 € s DPH