Bezlepkové štafetky

  • V prípade, že máte dostatok zvyšných vaječných bielkov tak upečte tieto mini roládky, ktoré sú navyše veľmi chutné.
Bezlepkové štafetky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
320 g vaječné bielky
210 g kryštálový cukor
90 g mleté orechy
80 g Cake mix Liana
 
Krém:
400 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
1 lyžička mletá káva
150 g práškový cukor
250 g maslo
1 lyžica rum
 
Poleva:
100 g čokoláda 70% Liana
30 g rastlinný tuk na polevy
 
Dodatky:
plech 40x42 cm




Postup

1.      Vyšľaháme bielky a postupne prišľaháme kryštálový cukor. Zľahka primiešame orechy a Cake mix.
2.      Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 200°C 12 minút.
3.      Vychladnuté cesto rozdelíme po dĺžke radielkom na 3 pláty. Každý natrieme krémom, zrolujeme ako roládu (najlepšie pomocou potravinovej fólie) a necháme stuhnúť.
4.      Stuhnuté štafetky odbalíme z fólie a narežeme na cca 5 cm kúsky.
5.      Konce namáčame v čokoláde.

Postup krém:
1.      Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému, cukru a kávy.
2.      Do vyšľahaného masla postupne pridáme vychladnutý puding. Nakoniec metličkou vmiešame lyžicu rumu.
 
Postup poleva:
Čokoládu a tuk rozpustíme nad parou.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.