Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta

  • určené pre milovníkov sladkých múčnych jedál pripravené zo zemiakov alebo z tvarohu bez použitia vajíčka
Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:30
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :

500 g uvarené pretlačené zemiaky

130-150 g Universal mix Liana
1/2 KL soľ
slivky

Dodatky :
opražené maslo na poliatie
cukor na posypanie
mak, strúhanka, orechy na posypanie



Postup

1. Z pretlačených zemiakov, zmesi Universal mix a soli vypracujeme vláčne cesto.
2. Postupne s lyžicou odoberáme, roztlačíme v dlani na placku, vložíme kúsok slivky a zabalíme. Vyformujeme dlaňami do tvaru gule.
3. Varíme vo vriacej osolenej vode po vyplávaní na povrch ešte asi 5 minút.
4. Vyberieme z vody, polejeme opraženým maslom a posypeme práškovým cukrom, prípadne mletým makom, strúhankou alebo orechami.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.