Bezlepkové slané sedliacke koláče

  • Výborná alternatíva na desiatu alebo ak sa chystáte na piknik. Hodí sa k nim kyslé mlieko alebo žinčica
Bezlepkové slané sedliacke koláče
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    25
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
250 ml mlieko
1 KL cukor
15 g čerstvé droždie
1 ks vajce
50 ml olej
1 KL soľ

Plnka:
400 ml kyslá smotana
2 ks vajcia
celá rasca
kôpor
soľ

použitý plech: 33x35cm



 



Postup

  1. 1.     Pripravíme si kvások z 250 ml mlieka, 1 KL cukru, 15 g droždia a necháme 10 minút nakysnúť.
  2. 2.     Do misky dáme Bakery mix, soľ, olej, vajíčko a nakoniec vylejeme kvások.
  3. 3.     Vypracujeme cesto ručne alebo elektrickým hnetačom.
  4. 4.     Necháme kysnúť v miske kyske alebo zakryjeme fóliou cca na 40 minút.
  5. 5.     Plech vymastíme olejom, uložíme vykysnuté cesto a rukou ho jemne poroztláčame na celý plech.
  6. 6.     Na pol cesta nanesieme kyslú smotanu zmiešanú s kôprom a na druhú polovicu vylejeme rozšľahané vajcia a posypeme rascou. Nakoniec osolíme.
  7. 7.     Rúru vyhrejeme na 180°C a necháme koláč podkysnúť 15 minút, pokiaľ sa nám nahreje rúra.
  8. 8.     Pečieme asi 35-40 minút doružova tak, aby bol aj spodok koláča krásne upečený.
  9. 9.     Nakrájame na porcie až keď trocha vychladne.



 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.