Naše recepty

Bezlepkové pirôžky

Bezlepkové pirôžky
Dľžka prípravy
2 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
8 kusov

Ingrediencie

Cesto:

250 g Bakery mix Liana

1 vajce
200 ml mlieko
15 g droždie
¼ KL soľ
1 PL maslo
1 KL cukor
80 g uvarené zemiaky
25 ml rum
400 ml olej na vyprážanie
 
Lekvárovo - maková plnka:
lekvár zmiešaný s mletým makom (5 PL lekváru a 3 PL mak)
 

Postup

1. Necháme vykysnúť kvások z mlieka, droždia a cukru. Ak je kvások vykysnutý vylejeme ho do zmesi Bakery mix a ostatných surovín. Všetko spolu zmixujeme na hladké cesto a zakryjeme fóliou pod ktorou necháme cesto kysnúť 40 minút.
2. Cesto rozvaľkáme na štvorec na hrúbku cca 5 mm. Rozrežeme ho na diely. Na každý diel dáme pozdĺžne plnku a uzatvoríme do šúľanca. Necháme asi 15 minút podkysnúť a vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán.
3. Pirôžky položíme na papier, aby sme odsali prebytočný olej. Nakoniec ich pocukrujeme.

 

Produkty v recepte

Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

Cena / ks: 15,00 € s DPH