Naše recepty

Bezlepkové pečené buchty

Bezlepkové pečené buchty
Dľžka prípravy
2 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
15 kusov

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
50 g kryštálový cukor
250 ml vlažné mlieko
50 g rozpustené maslo
1 vajce
1 KL práškový cukor do kvásku
15 g droždie
 
Slivková plnka:
150 g slivkový lekvár
 

Postup

1. Spojíme dokopy vlažné mlieko, cukor do kvásku a rozdrobené droždie. Počkáme 10 minút, aby nám vykysol kvások.
 
2. Bakery mix Liana, cukor, rozpustené maslo, vajíčko si pripravíme v druhej miske. Do týchto surovín vylejeme nakoniec vykysnutý kvások. Mixérom spracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepí od stien misky. 40 minút necháme cesto vykysnúť pod fóliou.
 
3. Vykysnuté cesto preložíme na pomučenú dosku a polievkovou lyžicou odoberieme z cesta kusy takej veľkosti aké chceme mať buchty (nám vyšli 15 kusy).
 
4. Jemne ručne urobíme placky a do stredu dáme lekvár. Placky uzavrieme a dáme ich spojom dole.
 
5.  Uložíme na pomastený plech a potrieme olejom. Pod fóliou necháme kysnúť opäť 40 minút.
 
6. Ak nám už buchtičky vykysnú potrieme ich  žĺtkom a dáme piecť na 180°C 30 minút. Na plechu ich necháme vychladnúť a nakoniec pocukrujeme.

Produkty v recepte

Slivkový lekvár 4kg

Slivkový lekvár 4kg

Slivkový lekvár 4kg.
Cena / ks: 10,00 € s DPH
Novinka
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH