Bezlepkové pečené buchty

  • Staré recepty sú tie najlepšie
Bezlepkové pečené buchty
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
50 g kryštálový cukor
250 ml vlažné mlieko
50 g rozpustené maslo
1 vajce
1 lyžička práškový cukor (na kvások)
15 g droždie
 
Slivková plnka:
150 g slivkový lekvár
 


Postup

1.     Pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia. Necháme postáť na teplom mieste 10 minút.
2.     Následne ho prilejeme k ostatným surovinám a mixérom vypracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od stien misky. Necháme kysnúť zakryté fóliou 40 minút.
3.     Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú podložku a polievkovou lyžicou odoberáme z cesta kusy takej veľkosti aké  veľké chceme mať buchty.
4.     Ručne vytvarujeme placky a do stredu dáme lekvár. Cesto uzavrieme a dáme spojom dole.
5.     Uložíme na vymastený plech a potrieme olejom. Pod fóliou necháme kysnúť ešte 40 minút.
6.      Pred pečením buchty potrieme žĺtkom a dáme piecť na 180°C 30 minút. Na plechu necháme vychladnúť a nakoniec pocukrujeme.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.