Bezlepkové orechové úliky

  • Recept vhodný na sviatky ako sú Vianoce či Veľká noc. Pridaním nášho Kakaa Liana Exclusive docielite krásne tmavé úliky. Hniezda môžete poliať aj farebnými polevami
Bezlepkové orechové úliky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    50
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

50 ks bezlepkových piškót okrúhlych podľa nášho receptu na Bezlepkové piškóty
250 g mleté orechy
250 g práškový cukor
1 ks vajce
 
Plnka:
125 g maslo
2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
125 g práškový cukor
rumová esencia
 
Čokoládová poleva:
100 g čokoláda Liana 70%, 60% alebo 45%
50 g rastlinný tuk na polevy

 


 



Postup

  1. 1.     Do misky dáme orechy a cukor, pridáme vajce a vypracujeme hmotu.
  2. 2.     Urobíme plnku z masla, cukru, kakaa a esencie tak, že  ručne alebo mixérom vyšľaháme.
  3. 3.     Z orechovej hmoty odoberieme kúsok. Urobíme guľku, ktorú obalíme v práškovom cukre.
  4. 4.     Guličku natlačíme do formičky na úlik, palcom zatlačíme a urobíme jamku.
  5. 5.     Do jamky dáme plnku a zakryjeme piškótou, pritlačíme prstami.
  6. 6.     Vyklopíme na tácku a okraje dobre zahladíme na piškótu.
  7. 7.     Rozpustíme čokoládu s rastlinným tukom na polevy nad parou a polejeme úliky.
  8. 8.     Necháme stuhnúť.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.