Naše recepty

Bezlepkové moravské koláče

Bezlepkové moravské koláče
Dľžka prípravy
1,5 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
20 kusov

Ingrediencie

Cesto:
200 g Bakery mix Liana
35 g kryštálový cukor
10 g čerstvé droždie
30 g maslo
1 ks vajce
100 ml voda alebo mlieko
 
Tvarohová plnka:
125 g tvaroh
1 bielok
cukor podľa chuti
 
Suroviny na mrveničku:
40 g Bakery mix Liana
35 g maslo
35 g práškový cukor
 
Dodatky:
žĺtko na potretie
20 lyžičiek slivkový lekvár
 

Postup

1. Pripravíme si kvások zo 100 ml vlažnej vody alebo mlieka, droždia a trocha cukru. Necháme 10 minút napeniť.
2. Do misky dáme Bakery mix, pridáme cukor, roztopené maslo a vajíčko. Prilejeme kvások a mixérom spracujeme jemné cesto. Necháme 5 minút postáť a lyžicou urobíme kôpky cesta cca 23 g.
3. Naolejovanými rukami tvarujeme guľky a uložíme ich na naolejovaný plech. Necháme pod fóliou prikryté kysnúť 40 minút.
4. Pohárikom zatlačíme v strede jamku a okraje potrieme žĺtkom.
5. Naplníme tvarohovou plnkou a na to dáme 1 KL slivkového lekváru. Nakoniec posypeme mrveničkou.
6. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút dozlatista.
 
Postup mrvenička:
1.     V miske spracujeme maslo, cukor,  Bakery mix na sypkú zmes - mrveničku.

Produkty v recepte

Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH