Bezlepkové moravské koláče

  • Známe moravské koláče, ktoré sú obľúbené pri akejkoľvek príležitosti
Bezlepkové moravské koláče
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
200 g Bakery mix Liana
35 g kryštálový cukor
10 g čerstvé droždie
30 g maslo
1 ks vajce
100 ml voda alebo mlieko
 
Tvarohová plnka:
125 g tvaroh
1 bielok
cukor podľa chuti
 
Suroviny na mrveničku:
40 g Bakery mix Liana
35 g maslo
35 g práškový cukor
 
Dodatky:
žĺtok na potretie
20 lyžičiek slivkový lekvár
 


Postup

1. Pripravíme si kvások zo 100 ml vlažnej vody alebo mlieka, droždia a trocha cukru. Necháme 10 minút napeniť.
2. Do misky dáme Bakery mix, pridáme cukor, roztopené maslo a vajíčko. Prilejeme kvások a mixérom spracujeme jemné cesto. Necháme 5 minút postáť a lyžicou urobíme kôpky cesta cca 23 g.
3. Naolejovanými rukami tvarujeme guľky a uložíme ich na naolejovaný plech. Necháme pod fóliou prikryté kysnúť 40 minút.
4. Pohárikom zatlačíme v strede jamku a okraje potrieme žĺtkom.
5. Naplníme tvarohovou plnkou a na to dáme 1 KL slivkového lekváru. Nakoniec posypeme mrveničkou.
6. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút dozlatista.
 
Postup mrvenička:
1.     V miske spracujeme maslo, cukor,  Bakery mix na sypkú zmes - mrveničku.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.