Bezlepkové luxusné muffiny

  • Kakaovo-svetlé cesto s malinami, vanilkovým krémom a horkou čokoládou.
Bezlepkové luxusné muffiny
  • 98
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    8
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
60 g rastlinný tuk izbovej teploty
0,5 balenia Vanilínový cukor Liana
50 g práškový cukor 
2 vajíčka
100 g Cake mix Liana
1 PL mlieko
1 lyžička Kakao tmavé Liana 
mrazené maliny (alebo iné ovocie, môže byť aj zavárané)

Plnka:
25 g Puding vanilka Liana Exclusive
30 g práškový cukor
250 ml mlieko
125 g rastlinný tuk izbovej teploty 

Čokoládová poleva:
125 g Čokoláda 70% Liana
1 PL olej

 

 

 

Postup

1. Maslo s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne vmiešame vajíčka a po precíznom premiešaní pridáme Cake mix.
2. Do formy na muffiny poukladáme košíčky a do polovice ich naplníme cestom.
3. Do zvyšného cesta zamiešame kakao a prilejeme mlieko. Kakaové cesto navrstvíme na svetlé cesto. Na vrch každého košíčka vtlačíme 2-3 maliny. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 15-20 minút. 
4. Uvaríme puding z mlieka a pudingového prášku. Necháme vychladnúť. Puding môžeme prikryť fóliou, aby sa nám na povrchu nevytvorila kôrka.
5. Rastlinný tuk izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne po lyžiciach pridáme vychladnutý vanilkový puding.
6. Cukrárenské vrecko naplníme vyšľahanou plnkou a navrstvíme na košíčky. Uložíme do chladničky stuhnúť na 1 hodinu.
7. V mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu a olej. Vychladnuté muffiny namáčame do čokolády.
 
Dobrý tip:
Či sú muffiny upečené skontrolujeme špáradlom.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

98
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.