Bezlepkové lístkovo - pľundrové cesto

  • Teraz už hravo zvládnete pripraviť domáce lístkovo -pľundrové cesto
Bezlepkové lístkovo - pľundrové cesto
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Lístkovo - pľundrové cesto:
300 g Bakery mix Liana
250 ml voda
1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
15 g čerstvé droždie
250 g maslo alebo rastlinný tuk

Dodatky:
ryžová múka Liana
 
 

 

 


 
 


Postup

  1. 1.     Zmiešame teplú vodu s cukrom a droždím a necháme vykysnúť. Do misky dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky stuhnúť na 30 minút.
  2. 2.     Na pracovnej podložke pomúčenej ryžovou múkou cesto rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla tak, aby okraje ostali prázdne. Maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a poprekladáme všetky 4 strany do štvorca. Odložíme cca na 15 minút do mrazničky.
  3. 3.     Cesto opäť rozvaľkáme, poprekladáme do štvorca. Postup zopakujeme ešte 3 krát.
  4. 4.     Cesto ďalej použijeme podľa potreby, napríklad na krémeš z lístkového cesta, šamrole, štrúdľu, jablkové taštičky ...

 

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.