Naše recepty

Bezlepkové lístkovo - pľundrové cesto

Bezlepkové lístkovo - pľundrové cesto
Dľžka prípravy
3 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

Lístkovo - pľundrové cesto:
300 g Bakery mix Liana
250 ml voda
1 lyžička kryštálový cukor (na kvások)
15 g čerstvé droždie
250 g maslo alebo rastlinný tuk

Dodatky:
ryžová múka Liana
 
 

 

 


 
 

Postup

  1. 1.     Zmiešame teplú vodu s cukrom a droždím a necháme vykysnúť. Do misky dáme Bakery mix, pripravený kvások z droždia, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky stuhnúť na 30 minút.
  2. 2.     Na pracovnej podložke pomúčenej ryžovou múkou cesto rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla tak, aby okraje ostali prázdne. Maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a poprekladáme všetky 4 strany do štvorca. Odložíme cca na 15 minút do mrazničky.
  3. 3.     Cesto opäť rozvaľkáme, poprekladáme do štvorca. Postup zopakujeme ešte 3 krát.
  4. 4.     Cesto ďalej použijeme podľa potreby, napríklad na krémeš z lístkového cesta, šamrole, štrúdľu, jablkové taštičky ...

 

 

Produkty v recepte

Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

Cena / ks: 15,00 € s DPH
Novinka
Ryžová  múka 500g

Ryžová múka 500g

Ryžová múka jemná 500g.
Cena / ks: 1,40 € s DPH