Bezlepkové lístkové cesto

  • Lístkové cesto, ktoré ďalej môžeme použiť na krémeš, jablkové taštičky, šamrole...
Bezlepkové lístkové cesto
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Suroviny na 1 cesto :
250g tuk na pečenie
100g Bakery mix Liana
 
Suroviny na 2 cesto :
200g Cake mix Liana
100g Universal mix Liana
1 vajce 
2 žĺtky 
2 lyžice kyslá smotana 
1 lyžica ocot 
1/2 lyžičky soľ
150 ml mlieko 
 



Postup

  1. 1.     Tuk na pečenie nakrájame na kocky a vložíme do Bakery mix. Spolu spracujeme na kocku, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a dáme na cca hodinu do chladničky.
  2. 2.     Ručne vypracujeme druhé cesto. Preložíme na pracovnú podložku podsypanú Cake mix a spracujeme na hladké cesto. Zakryjeme miskou na 30 minút.
  3. 3.     Od stredu vyvaľkáme von rohy a stred necháme vyšší. Z chladničky vytiahneme prvé cesto a položíme do stredu druhého cesta. Rohy preložíme na cesto a dáme schladiť na pol hodiny.
  4. 4.     Valčekom poklepeme od stredu po okraje a potom jemne rozvaľkáme na 1 cm. Cesto poprekladáme a odložíme na 30 minút. Opäť cesto rozvaľkáme, poprekladáme a dáme na 30 minút schladiť.
  5. 5.     Cesto ďalej použijeme podľa potreby, napríklad na krémeš z lístkového cesta, šamrole, štrúdľu, jablkové taštičky ....



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.