Bezlepkové lievance

  • Recept z ktorého dokážete urobiť viacero variácií, napr. lievance plnené lekvárom, tvarohom, čučoriedkami, jahodami a mnoho ďalších
Bezlepkové lievance
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

2 vajcia
500 ml mlieko
250 g Cake mix Liana
2 ks Vanilínový cukor Liana
15 g droždie
2 PL olej
½ KL soľ

 



Postup

1.     Do vlažného mlieka pridáme droždie, vajíčka, soľ, vanilínový cukor, zmes Cake mix a olej.
2.     Vymiešame metličkou alebo elektrickým šľahačom na hladkú hmotu a necháme asi 15 minút odstáť. Cesto musí byť hustejšie ako na palacinky.
3.     Rozohrejeme si panvicu na lievance a do každej priehlbiny dáme trocha oleja. Olej dávame pre každým naliatím cesta.
4.     Nalejeme cesto a pečieme cca 2-3 minúty, nie na prudkom ohni, aby sa v strede prepiekli.
5.     Otočíme a dopečieme druhú stranu.
6.     Lievance spájame lekvárom a orechami alebo len jednotlivo každý natrieme džemom a ozdobíme šľahačkou.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.