Bezlepkové laskonky orechové a kokosové

  • krehučké laskonky s jemnou krémovou plnkou
Bezlepkové laskonky orechové a kokosové
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    50
    (ks)

Ingrediencie

Laskonky:
10 bielkov
600 g práškový cukor
100 g mleté orechy
100 g kokos
2 lyžice Cake mix Liana

Krém:
10 žĺtkov
300 g práškový cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
500 g maslo alebo rastlinný tuk

 



Postup

Laskonky:
1. Bielky vyšľaháme, pridáme práškový cukor a šľaháme nad parou do zhustnutia asi 15 minút. Odstavíme, necháme trocha vychladnúť, rozdelíme na 2 polovice. Do jednej vmiešame mleté orechy a 1 lyžicu Cake mix a do druhej polovice vmiešame kokos a 1 lyžicu Cake mix. 
2. Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou formy vytvoríme laskonky tak, že do otvorov pomocou lyžice dávame kôpky snehu, uhladíme stierkou a dáme sušiť do vopred vyhriatej rúry na 100-130°C, asi 30 minút. Necháme vychladnúť a plníme krémom.

Krém:
1. Žĺtka šľaháme s práškovým a vanilnovým cukrom nad parou asi 15 minút. Necháme vychladnúť.
2. Maslo vyšľaháme do peny a postupne lyžicou prišľahávame žltkový krém.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.