Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom

  • .. talianska špecialita s hovädzím mletým mäsom a bešamelom ...
Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    6
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
200 g Universal mix Liana
1 ks vajce
1 kávová lyžička soľ
70 ml voda
 
Plnka :
500 g hovädzie mleté mäso
1 balenie pasterizované paradajky
2 ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
oregano
1 kávová lyžička soľ
čierne korenie
 
Bešamel :
600 ml mlieko
2 lyžice Universal mix Liana
čierne korenie
soľ
70 g maslo
 
Dodatky:
ryžová múka Liana na podsypanie
tvrdý syr na postrúhanie 
 



Postup

  1. 1.     Najskôr nakrájame nadrobno cibuľu, cesnak a orestujeme na oleji. Pridáme mäso a rýchlo restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili.
  2. 2.     Okoreníme, pridáme pasterizované paradajky a dusíme 25 minút.
  3. 3.     Medzitým pripravíme z uvedených surovín cesto na lasagne.
  4. 4.     Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a vyvaľkáme cesto na 2-3mm. Veľkosť plátov odrežeme podľa veľkosti zapekacej misy.
  5. 5.    Naolejujeme pekáč a položíme plát cesta. Navrstvíme mäsovú plnku, polejeme bešamel a prikryjeme druhým plátom cesta.
  6. 6.     Postup zopakujeme 2-krát resp. ak všetko minieme. Na vrchný plát nalejeme bešamel a postrúhaný syr.
  7. 7.     Zapekaciu misu s lasagnami  (16x23 cm) vložíme do vyhriatej rúry na 170°C 50 minút.
 
Postup bešamel:
  1. 1.     Na miernom ohni miešame maslo a Universal mix.
  2. 2.     Postupne pridáme mlieko a korenie (môže byť aj muškátový oriešok).



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.