Bezlepkové kváskové rožky

  • Rozvoňajú domov ako v pekárni. Sú krásne lesklé a chutné.
Bezlepkové kváskové rožky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    20:00
    (h:m)
  • Porcie
    5
    (ks)

Ingrediencie

1. deň
100 g Bread mix white Liana
140 g vlažná voda
1 lyžica kvások

2. deň
220 g Bread mix white Liana
150 g vlažná voda
1/2 kávovej lyžičky soľ
1 lyžica olej

Dodatky:
na podsypanie ryžová múka Liana 


Postup

1. Suroviny z 1. dňa zmiešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 12 hodín.
2. Po nakysnutí zmiešame so surovinami z 2. dňa. Pár minút vypracujeme cesto v kuchynskom robote. Potom ho vyklopíme na pomúčenú dosku, kde vypracujeme vláčne cesto.
3. Pokiaľ máme dobre vypracované cesto, preložíme ho do misky a necháme prikryté pod fóliou kysnúť 3 hodiny pri izbovej teplote.
4. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých bochníkov. Pracovnú dosku podsypeme ryžovou múkou.
5. Každý bochník vypracujeme na ryžovej múke a vytvarujeme rožky. 
6. Necháme kysnúť prikryté cca 3-5 hodín. Po 5 hodinách budú krásne nafúknuté a hladké.
7. Rúru vyhrejeme na 230°C a vložíme plech, ktorý poslúži na záparu.
8. Rožky pred vložením do rúry postriekame vodou, nalejeme do spodného plechu vriacu vodu, aby sa vytvorila zápara a pečieme 15 minút.
9. Plech so záparou vytiahneme, znížime teplotu na 200°C, rožky postriekame vodou a pečieme 20 minút.
10. 10 minút pred koncom pečenia postriekame ešte raz.
11. Po upečení necháme rožky vychladnúť na mriežke.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.