Bezlepkové kokosové ježe

  • Jednoduchá, rýchla, lacná vianočná klasika, ktorá ostane dlhóóóóóóóó šťavnatá
Bezlepkové kokosové ježe
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    40
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

480 g Cake mix Liana

250 g práškový cukor

3 celé vajcia

5 lyžíc med

½ kávovej lyžičky Sóda bikarbóna Liana

100 g rastlinný tuk 

 

Poleva:

250 g rastlinný tuk na polevy

200 ml rum alebo uvarená voda s esenciou

2 lyžice Kakao tmavé Liana 

250 g práškový cukor

 

Dodatky:

300 g kokos na obaľovanie



Postup

1.     V kuchynskom robote zmiešame suroviny na cesto. 15 minút spracujeme cesto na hladkú masu.
2.     Plech vymažeme maslom a vysypeme zmesou Cake mix. Cesto rozotrieme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C  25 minút do zlatista.
3.    Horúce ježe pokrájame na menšie obdĺžniky.
 
 
Postup poleva:
1.     Nad parou rozpustíme rastlinný tuk, pridáme cukor, rum, kakao a dobre premiešame.
2.     V kakaovej zmesi namáčame po 2 ks obdĺžniky, pootáčame zo všetkých strán a obalíme v miske s kokosom.

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.