Bezlepkové kapustníky

  • Kapustníky ako od starej mamy.
Bezlepkové kapustníky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto

300 g Bakery mix Liana

250 ml mlieko

1 ks vajce

1 kávová lyžička soľ

50 ml olej

1 kávová lyžička cukor (na kvások)

15 g droždie

 

Plnka

malá kapusta

¼ kávová lyžička  mleté korenie alebo podľa chuti

50 ml olej

 

 



Postup

1.     Nastrúhanú a okorenenú kapustu dusíme na oleji za stáleho miešania cca 25 minút. Necháme ju vychladnúť.

2.      Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút postáť.

3.      V miske zmiešame Bakery mix, soľ, olej, vajce a nakysnutý kvások z droždia. Mixérom vypracujeme cesto, ktoré necháme pod fóliou kysnúť 1 hodinu. Cesto rozdelíme na 8 častí a z každej ručne urobíme kruhy na ktoré uložíme kapustu. Cesto uzavrieme, urobíme guľku a každú postláčame rukou na placku asi 2cm vysokú. Popicháme vidličkou a pod fóliou necháme kysnúť 45 minút.

4.     Naolejujeme plech aj kapustníky a dáme piecť na 200°C 30 minút.

5.     Upečené kapustníky opäť potrieme olejom.

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.