Bezlepkové guľky s údeným mäsom

  • Večera, ktorá je pripravená raz-dva.
Bezlepkové guľky s údeným mäsom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
500g uvarené zemiaky
280 g Bakery mix Liana
2 vajcia
1 KL soľ
 
Plnka:
300 g údené mäso
1 vajce
korenie podľa chuti
 
Kapusta:
olej alebo masť
1 cibuľa
3 PL kryštálový cukor
600 g kapusta
 


Postup

1. Uvaríme ošúpané zemiaky, scedíme a popučíme na kašu. Vychladnuté zemiaky pridáme k zmesi Bakery mix, vajíčku a soli. Vypracujeme cesto z ktorého urobíme valec a narežeme ho na 8 častí. Z každej časti vytvarujeme placku, ktorú naplníme plnkou (pomelieme údené uvarené mäso a zmiešame s vajcom) a urobíme guľku.
 
2. Guľky položíme do osolenej vriacej vody. Keď nám vyplávajú na povrch povaríme ich ešte 7 minút.
 
3. Skaramelizujeme cukor, pridáme cibuľu a kapustu dusíme 30 minút.
 
4. Hotové guľky pokvapkáme olejom, posypeme kapustou, pridáme osmaženú slaninku alebo môžeme pridať aj kyslú smotanu.

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.