Bezlepkové gnocchi

  • Domáce talianske cestoviny gnocchi bez lepku, ktoré viete vytvarovať s jednoduchým nástrojom - vidličkou. Vo vzniknutých ryhách dobre drží syrová (alebo akákoľvek) omáčka.
Bezlepkové gnocchi
  • 75
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    5
    (ks)

Ingrediencie

Gnocchi: 
450 g uvarených zemiakov
290 g Universal mix Liana
2 vajíčka
štipka soli
ryžová múka Liana na podsypanie
olivový olej na pomastenie
 
Syrová omáčka :
1 cibuľa
olej
250 g šampiňóny 
2 ks syr v črievku
1 ks smotana na šľahanie 33%
 
Na dochutenie: 
soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, petržlenová vňať
 

Postup

1. Zemiaky uvaríme v šupke. Nastrúhame na jemno, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme ho odležať cca 20 minút.
 
2. Pracovnú dosku posypeme ryžovou múkou. Preložíme cesto a rozdelíme ho na 4 časti. Z každej časti vyvaľkáme dlhý valec s priemerom 2 cm. Nakrájame na 2 cm široké časti. Každú gnocchu pritlačíme vidličkou, aby sme dosiahli jej typický tvar. Takto pripravené gnocchi uvaríme v osolenej vode pár minút. Občas premiešame a keď vyplávajú na povrch sitkom ich vyberieme. Necháme odkvapkať, vysypeme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Týmto postupom uvaríme všetky gnocchi. 
 
3. Gnocchi môžeme servírovať so syrovou omáčkou a šapiňónmi. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny. Zmes osolíme a okoreníme, pridáme mletú papriku a dusíme do mäkka. Zalejeme smotanou, dodáme syr v črievku a necháme zovrieť (môžeme osoliť podľa chuti). 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

75
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.