Bezlepkové dukátiky

  • Malá pochúťka s horkou náplňou zjemnená vanilkovým Zlatým krémom Liana.
Bezlepkové dukátiky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    50
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
200 g Cake mix Liana
100 g maslo
100 g cukor
60 g Puding tmavá čokoláda Liana 
2 PL Kakao tmavé Liana
2 vrecká Škoricový cukor Liana
1 vajce
 
Krém:
300 ml mlieko
90 g maslo
60 g Čokoláda 70% Liana
1 vrecko Zlatý krém Liana
3 PL cukor
 
Ďalej potrebujeme:
Cake mix Liana na podsypanie
Biela čokoláda Liana, cukríky na ozdobu

Postup

1. Suroviny na cesto spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme cez noc odležať v chladničke.
 
2. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme z cesta plát tenký cca 3 - 4 mm a vykrajujeme malé kolieska. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 6 minút. 
 
3. Zlatý krém rozmiešame v troche mlieka. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnčeka, pridáme cukor a nalámeme čokoládu. Privedieme k varu, nalejeme Zlatý krém a uvaríme hustú kašu. Odstavíme z ohňa a hneď do horúcej kaše nakrájame maslo. Miešame dovtedy, kým sa maslo nespojí s krémom. Prešľaháme a za občasného miešania necháme vychladnúť. V chladničke necháme stuhnúť do nasledujúceho dňa a potom vyšľaháme na hladký krém. 
 
4. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na dukátiky. Prikryjeme druhým dukátikom a pofŕkame bielou čokoládou. 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.