Bezlepkové čokoládovo-čokoládové makrónky

  • Francúzska sladkosť na ktorú potrebujete mandľovú múku, vaječné bielky, cukor a veľa trpezlivosti :) Avšak s naším receptom makrónky vykúzlite rýchlo a hlavne sa vždy vydaria
Bezlepkové čokoládovo-čokoládové makrónky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Makrónky:

100 g práškový cukor
50 g mandľová múka Liana
25 g Kakao tmavé Liana Exclusive
2 ks vaječný bielok
65 g kryštálový cukor

Čokoládová plnka:

200 g čokoláda Liana 70%
100 ml smotana na šľahanie
10-15 g maslo
 


Postup

1.V miske zmiešame najprv suché suroviny: mandľovú múku, práškový cukor a kakao. Túto sypkú zmes poriadne preosejeme. Z bielkov vyšľaháme sneh, keď začne držať tvar postupne primiešame kryštálový cukor a zľahka už len vareškou preosiatu sypkú zmes.
2. Cukrárenské vrecko naplníme pripravenou zmesou a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame rovnaké kolieska, tie si vopred predkreslíme alebo použijeme šablónu. Necháme 20 minút voľne zaschnúť.
3. Následne vložíme do rúry a pečieme asi 13 minút pri teplote 150°C. Upečené makrónky necháme vychladnúť a až potom ich opatrne odlepíme.
4. Zohrejeme si smotanu s maslom. Keď začne vrieť vypneme a pridáme polámanú čokoládu.  Vymiešame hladkú čokoládovú zmes. Necháme vychladnúť a odložíme stuhnúť do chladničky.
5. Upečené makrónky spájame čokoládovým krémom. Dobrú chuť!

Dobrý tip:
 Krém si môžeme pripraviť ešte pred makrónkami, aby sme nemuseli čakať pokiaľ vychladne.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.