Naše recepty

Bezlepkové čokoládovo-čokoládové makrónky

Bezlepkové čokoládovo-čokoládové makrónky
Dľžka prípravy
1 hodina
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

Makrónky:

100 g práškový cukor
50 g mandľová múka Liana
25 g Kakao tmavé Liana Exclusive
2 ks vaječný bielok
65 g kryštálový cukor

Čokoládová plnka:

200 g čokoláda Liana 70%
100 ml smotana na šľahanie
10-15 g maslo
 

Postup

1.V miske zmiešame najprv suché suroviny: mandľovú múku, práškový cukor a kakao. Túto sypkú zmes poriadne preosejeme. Z bielkov vyšľaháme sneh, keď začne držať tvar postupne primiešame kryštálový cukor a zľahka už len vareškou preosiatu sypkú zmes.
2. Cukrárenské vrecko naplníme pripravenou zmesou a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame rovnaké kolieska, tie si vopred predkreslíme alebo použijeme šablónu. Necháme 20 minút voľne zaschnúť.
3. Následne vložíme do rúry a pečieme asi 13 minút pri teplote 150°C. Upečené makrónky necháme vychladnúť a až potom ich opatrne odlepíme.
4. Zohrejeme si smotanu s maslom. Keď začne vrieť vypneme a pridáme polámanú čokoládu.  Vymiešame hladkú čokoládovú zmes. Necháme vychladnúť a odložíme stuhnúť do chladničky.
5. Upečené makrónky spájame čokoládovým krémom. Dobrú chuť!

Dobrý tip:
 Krém si môžeme pripraviť ešte pred makrónkami, aby sme nemuseli čakať pokiaľ vychladne.

Produkty v recepte

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakaový prášok z produktovej rady Liana Exclusive.
Cena / ks: 0,90 € s DPH
Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda Liana 70% 1kg

Čokoláda LIANA 70% 1kg.
Cena / ks: 7,00 € s DPH
Mandľová múka 500g

Mandľová múka 500g

Mandľová múka 500g.
Cena / ks: 9,50 € s DPH