Bezlepkové čokoládové crinkles

  • Na povrchu chrumkavé s popraskaným efektom a vo vnútri jemné, mäkké a čokoládové.
Bezlepkové čokoládové crinkles
  • 96
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    50
    (ks)

Ingrediencie

225 g Čokoláda 70% Liana 
60 g maslo
100 g práškový cukor
2 ks vajcia
220 g Cake mix Liana
25 g kokosová múka
0,5 balenia Vanilínový cukor Liana 
 
Na obaľovanie:
práškový a kryštálový cukor 

 

Postup

1. Čokoládu nalámeme a spolu s maslom zohrejeme vo vodnom kúpeli. Necháme mierne vychladnúť.
2. Ručným mixérom vyšľaháme do peny vajcia a práškový cukor. Postupne zašľaháme rozpustenú čokoládu a pridáme pár kvapiek vanilkovej arómy.
3. V miske rozmiešame Cake mix s kokosovou múkou a postupne vareškou zamiešavame do pripravenej čokoládovej zmesi. Vypracujeme kompaktné cesto a vložíme ho do vrecka. Necháme stuhnúť v chladničke cca 3-4 hodiny, prípadne aj celú noc. Predtým ako budeme pracovať s cestom ho treba vytiahnuť z chladničky a nechať pri izbovej teplote cca 20 minút. Nie však dlhšie, aby sa netopila čokoláda.
4. Cesto uložíme do misky a pripravíme si ďalšie 2 malé nádobky. Do jednej dáme cca 2 lyžice kryštálového cukru a do druhej 2 lyžice práškového cukru. Z cesta odlomíme (je tuhšie, ale v rukách sa dá vypracovať) kus hmoty a vytvarujeme hladkú guľôčku. Guľky robíme o veľkosti orecha, nie väčšie, pri pečení sa trochu nafúknu. Crinkles najprv obalíme v kryštálovom cukre a potom v práškovom cukre.
5. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C nie dlhšie ako 13 minút. Pri dlhšom pečení ostanú vysušené.

Čo si myslíte o tomto recepte?

96
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.