Bezlepkové celozrnné bagety z Bread white a dark

  • Chrumkavá bageta ako z bagetérie.
Bezlepkové celozrnné bagety z Bread white a dark
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    3
    (ks)

Ingrediencie

250 g Bread mix dark Liana
250 g Bread mix white Liana
2 kávové lyžičky cukor
400-450 ml vlažná voda
20 g droždie
1 kávová lyžička soľ
3 lyžice olivový olej

 

Dodatky :

ryžová múka Liana

 



Postup

1.     Pripravíme si kvások z asi 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť.
2.     Do misky dáme Bread mix dark, Bread mix white, soľ , pridáme pripravený kvások z droždia a zvyšnú vodu. Cesto spracujeme ručne alebo elektrickým hnetačom približne 5 minút. Nakoniec primiešame olej.
3.     Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť na teplom mieste 30 minút.
4.     Následne preložíme na podložku posypanú napr. ryžovou múkou,  rozdelíme na 3 časti. Každú časť rukami vytvarujeme do tvaru bagety.  Uložíme na plech, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť asi 30 minút.
5.     Elektrickú rúru vyhrejeme na 180-200°C pripravené pečivo potrieme zmesou vody a olivového oleja v pomere 1:1, posypeme ľanovými semienkami, bezlepkovými ovsenými vločkami, zľahka narežeme a vložíme do rúry. Pečieme cca 20-30 minút podľa typu rúry. Ihneď po upečení pokvapkáme pečivo vodou a necháme na mriežke úplne vychladnúť.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.