Bezlepkové belgické buchty s makovo - čerešňovou plnkou

  • Bezlepkové buchty, ale úplne inak. Naplnené šťavnatou makovo - čerešňovou plnkou a poliate chrumkavou čokoládovou polevou. Takúto lahôdku len tak v cukrárni nekúpite.
Bezlepkové belgické buchty s makovo - čerešňovou plnkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:45
    (h:m)
  • Porcie
    10
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
80 g maslo
50 g cukor
10 g droždie
80 ml mlieko
50 ml vlažné mlieko (na kvások)
1 ks vajce
1 KL cukor
 
Plnka:
220 g mak
200 g čerešne
150 ml mlieko
50 g cukor
 
Poleva:
70 g Čokoláda 70% Liana
2 PL smotana na šľahanie
 
Ďalej potrebujeme:
30 g maslo na potretie
na podsypanie cesta Bakery mix Liana

 

Postup

1. V 50 ml vlažnom mlieku rozdrobíme droždie a cukor. Necháme vzísť kvások cca 15 minút. 
 
2. Do hrnca nalejeme 80 ml mlieka, pridáme maslo a zahrejeme, kým sa maslo neroztopí. Odstavíme, pridáme 50 g cukru, vajíčko a rozmiešame. Primiešame Bakery mix Liana s nakysnutým kváskom z droždia a vypracujeme nelepivé cesto. Prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť.
 
3. Pripravíme makovú plnku; v hrnci zohrejeme mlieko a pridáme mak. Makovú plnku povaríme až kým nezhustne. Primiešame cukor, odkôstkované čerešne, premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť.
 
4. Vykysnuté cesto premiesime na pomúčenej podložke a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Potrieme roztopeným maslom, natrieme makovú plnku a zrolujeme do rolády. Pokrájame na širšie kúsky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme zvyškom masla a necháme ešte chvíľu podkysnúť. 
 
5. Pečieme pri 180°C 30 minút. Vychladnuté belgické buchty polejeme roztopenou čokoládou zmiešanou so smotanou.
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.