Bezlepkové a bezmliečne ovocné taštičky

  • Ovocno-čokoládová mlsanička.
Bezlepkové a bezmliečne ovocné taštičky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    24
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
150 ml mandľové mlieko
½ kocky droždie 
1 lyžička cukor
400 g Bakery mix Liana
80 g cukor
50 g olej
150 ml voda
štipka soli
 
Náplň:
maliny, čučoriedky, čokoládová nátierka alebo džem
1 ks Vanilínový cukor Liana

Dodatky:
na podsypanie ryžová múka Liana
na potretie vajíčko
na posypanie práškový cukor

Postup

1. Z droždia, lyžičky cukru a vlažného mandľového mlieka pripravíme kvások. Necháme na teplom mieste postáť cca 10 minút.
2. Vykysnutý kvások z droždia vylejeme do kuchynského robota spolu s ostatnými surovinami. Miesime pokiaľ sa nevytvorí kompaktné cesto. Misku zakryjeme fóliou a necháme v teple kysnúť cca hodinu. 
3. Pripravené, vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na tvar obdlžníka, narežeme na malé obdlžníky podľa toho aké veľké chceme taštičky. Na ľavú stranu cesta natrieme lyžičku džemu alebo čokoládovej nátierky, na ňu položíme ovocie a posypeme vanilínovým cukrom. Pravú časť cesta narežeme cez stred 3 rezmi, ale nie až po koniec cesta. Pravú časť preložíme cez ovocie a všetky okraje postláčame vidličkou, aby nevytiekla náplň a vytvoríme taštičku. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Týmto postupom pripravíme všetky časti cesta. Plech prikryjeme utierkou a necháme taštičky ešte podkysnúť 20 minút.
4. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 190°C 15-20 minút. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom. 
 
Dobrý tip: Kto nemá problém s mliečnou bielkovinou a laktózou môže použiť obyčajné kravské mlieko. 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.