Bezlepkové a bezmliečne gápeľské koláče

  • Kvalitný slivkový lekvár a veeeľa škoricového cukru robí gapeľské koláče gapeľskými koláčmi. Už z prvého odhryznutia musíte cítiť úžasnú škoricovú chuť.
Bezlepkové a bezmliečne gápeľské koláče
  • 67
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    28
    (ks)

Ingrediencie

175 ml mandľové mlieko
70 g trstinový cukor
½ kocky droždie
400 g Bakery mix Liana
50 g rastlinné maslo
2 ks vajíčka
štipka soli
 
Plnka:
cca 400 g slivkový lekvár
 
Dodatky:
2 lyžice rastlinné maslo na potretie
2 ks Škoricový cukor Liana na posypanie
na podsypanie ryžová múka Liana alebo Bakery mix Liana
 

Postup

1. 100 ml mandľového mlieka zahrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždie. Necháme vzísť kvások.
 
2. Maslo dáme na pár sekúnd do mikrovlnnej rúry roztopiť. Pridáme ho do kuchynského robota spolu s vykysnutým kváskom z droždia a ostatnými surovinami. Necháme vymiesiť nelepivé pevné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme 60 minút nakysnúť.
 
3. Pracovnú dosku pomúčime, položíme cesto a vymiesime bochník. Rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku 0,5 cm. Po celej ploche cesta natrieme slivkový lekvár. Vrchnú časť cesta preložíme do stredu a potom celé cesto preložíme ešte raz. Potrieme roztopeným maslom a posypeme škoricovým cukrom. Nakrájame na 4 cm široké pásiky a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme 30 minút kysnúť.
 
4. Rúru vyhrejeme na 200°C a pečieme 10 - 12 minút.
 
Dobrý tip: Škoricovým cukrom nešetríme. Pri tomto recepte je dobré, ak pri prvom zahryznutí pocítime prenikavú škoricovú vôňu. 

Čo si myslíte o tomto recepte?

67
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.