Bezlepková žemľovka
play

Bezlepková žemľovka

Šťavnatá žemľovka z jemnej bezlepkovej vianočky podľa nášho receptu.
Ingrediencie
Bezlepková vianočka podľa nášho receptu
Zmes na namáčanie
Bielkový sneh
  • 4 ks bielok
  • 200 g cukor kryštálový
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Nastrúhané jablká dochutíme škoricovým cukrom podľa vlastnej chuti.
  2. Tvaroh zmiešame s vajíčkom, vanilínovým a kryštálovým cukrom a s citrónovou polevou.
  3. V mlieku rozmiešame žĺtky a dosladíme podľa chuti.
  4. Nakrájanú vianočku namáčame v mliečnej zmesi a ukladáme do formy vo vrstvách: vianočka, jablká, vianočka, tvarohová plnka a na záver vianočka.
  5. Pečieme pri 180°C 20 minút.
  6. Kým sa upečie žemľovka, vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a cukru.
  7. Sneh nanesieme na žemľovku a zapečieme pri 160°C do zlatista.

Dobrý tip 1.:
Recept na Bezlepkovú vianočku nájdete, ak kliknete tu. Naša žemľovka bola upečená týždeň vopred, následne zamrazená. Vybrali sme juz z mrazničky deň pred prípravou žemľovky.

Dobrý tip 2.:
Pre udržanie väčšej vlahy žemľovky použijeme formu s pevným dnom.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Bezlepková vianočka podľa nášho receptu
Zmes na namáčanie
Bielkový sneh
  • 4 ks bielok
  • 200 g cukor kryštálový
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné