Bezlepková vianočná štóla

  • Sladké vianočné pečivo
Bezlepková vianočná štóla
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:

280 g Bakery mix Liana

125 g roztopené maslo

2 ks vajcia

15 g droždie

50 ml vlažná voda

80 g kryštálový cukor

1 lyžica  práškový cukor

100 g 1 deň namočené hrozienka v rume

100 g brusnice

100 g mandle (alebo orechy)

100 g kandizovaná citrónová kôra

citrónová nastrúhaná kôra

80 g cukor na posypanie

60 g maslo na potretie

 

 



Postup

1.     Z vlažnej vody, droždia a lyžice Bakery mix urobíme kvások. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
2.     Suroviny na cesto zmiešame s vykysnutým kváskom z droždia a ručne všetko spracujeme. Necháme zakryté cesto kysnúť cca 45 minút.
3.     Na pracovnej podložke vyvaľkáme 2 cm obdĺžnik. Preložíme na polovicu a vrchné hrozienka a mandle uložíme do stredu štóly.
4.     Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 45 minút.
5.     Horúcu vianočnú štólu potrieme roztopeným maslom a husto posypeme cukrom.
6.     Ak chceme, aby nám štóla vydržala čo najdlhšie, zabalíme ju do potravinovej fólie.


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.