Naše recepty

Bezlepková vianočná štóla

Bezlepková vianočná štóla
Dľžka prípravy
1,5 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

Cesto:

280 g Bakery mix Liana

125 g roztopené maslo

2 ks vajcia

15 g droždie

50 ml vlažná voda

80 g kryštálový cukor

1 lyžica  práškový cukor

100 g 1 deň namočené hrozienka v rume

100 g brusnice

100 g mandle (alebo orechy)

100 g kandizovaná citrónová kôra

citrónová nastrúhaná kôra

80 g cukor na posypanie

60 g maslo na potretie

 

 

Postup

1.     Z vlažnej vody, droždia a lyžice Bakery mix urobíme kvások. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
2.     Suroviny na cesto zmiešame s vykysnutým kváskom z droždia a ručne všetko spracujeme. Necháme zakryté cesto kysnúť cca 45 minút.
3.     Na pracovnej podložke vyvaľkáme 2 cm obdĺžnik. Preložíme na polovicu a vrchné hrozienka a mandle uložíme do stredu štóly.
4.     Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 45 minút.
5.     Horúcu vianočnú štólu potrieme roztopeným maslom a husto posypeme cukrom.
6.     Ak chceme, aby nám štóla vydržala čo najdlhšie, zabalíme ju do potravinovej fólie.

Produkty v recepte

Akcia
BEZ LEPKU
Bakery mix Liana 1kg

Bakery mix Liana 1kg

Bezlepková zmes na kysnuté cesto
Cena / ks: 5,50 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake, Bakery a Fine mix AKCIA 2+1 GRÁTIS

Cake, Bakery a Fine mix AKCIA 2+1 GRÁTIS

AKCIA 2+1 GRÁTIS
Cena / ks: 11,00 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

AKCIA 3 x BAKERY MIX Liana

Cena / ks: 15,00 € s DPH