Bezlepková veľkonočná baba

  • V mnohých regiónoch starý zvyk, ktorý sa podáva na Bielu sobotu. Ak zostane na Veľkonočný pondelok, mnoho šibačov jej dá prednosť pred inými dobrotami
Bezlepková veľkonočná baba
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

4 bagetky
800 g údené mäso
4 vajcia
1 kávová lyžička vegeta
2 lyžice petržlenová vňať
½ kávová lyžička mleté čierne korenie
masť


Suroviny na bagetky:                     
400 g Bakery mix Liana
400 ml vlažná voda
20 g čerstvé droždie
½ kávová lyžička soľ
4 lyžice olej

veľkosť plechu 29x19 cm

 

 


 

 



Postup

  1. 1.     Uvaríme údené mäso a vodu z varenia necháme vychladnúť.
  2. 2.     Bagetky nakrájame na kruhy a pol bagetky na malé kocky.
  3. 3.     Kruhy bagetiek zalejeme vodou z údeného mäsa.
  4. 4.     Odmočené vyžmýkame a dáme do misy.
  5. 5.     Pridáme nakrájané údené mäso a vajíčka, dochutíme vegetou, čiernym korením a nasekanou vňaťou. Zmiešame a ku koncu pridáme ešte odložené kocky bagety.
  6. 6.     Plech vymastíme masťou a zmes dáme rovnomerne na plech.
  7. 7.     Vrch potrieme masťou tiež.
  8. 8.     Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C 45 minút až je baba krásne červená a chrumkavá.
  9. 9.     Nakrájame na porcie.
  10. 10.   Podávame teplé aj studené.

 

Postup bagety:

  1. 1.     Všetko dáme do pekárničky na program cesto a ak po 1,5 h vykysne vyberieme a rozdelíme na 4 časti.
  2. 2.     Vytvarujeme bagetky.
  3. 3.     Dáme na plech určený na bagety.
  4. 4.     Zakryjeme fóliou a necháme ešte 40 minút kysnúť.
  5. 5.     Pečieme na 200°C 40 minút.
  6. 6.     Bagety je lepšie upiecť deň vopred.



 

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.