Bezlepková vanilkovo-tvarohová torta

  • fantastická torta s vanilkovo -tvarohovou plnkou vanilkovou aj čokoládovou
Bezlepková vanilkovo-tvarohová torta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

Piškóta svetlá:

5 vajcia

250 g práškový cukor

270g Cake mix

7 PL horúca voda

50 ml olej

Piškóta kakaová:

5 vajcia

250 g práškový cukor

220 g Cake mix

50 g Kakao tmavé Liana

7 PL horúca voda

 50 ml olej

 

Plnka:

1,5 l mlieko

6 ks Zlatý krém Liana

300 g maslo alebo rastlinný tuk

350 g cukor

500g jemný tvaroh alebo mascarpone

2 ks Vanilínový cukor

2 PL Kakao tmavé Liana

Poleva:

200 g čokoláda 70% Liana

50 g stužený tuk cera alebo maslo

2 PL olej



Postup

1, Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu postupne olej a nakoniec zľahka ručne vmiešame Cake mix.

2. Vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri tepltoe 175°C cca 25 -30 minút.

3. Podobne pripravíme kakaovú piškótu, ale nakoniec zľahka ručne vmiešame Cake mix zmiešanú s kakaom. Dáme piecť. Po upečení necháme vychladnúť.

4. Z mlieka, Zlatých krémov a cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť.

5. Do vychladnutého pudingu vmiešame zmäknuté prešľahané maslov maslo a následne tvaroh . Krém rozdelíme na dve časti 2/3  a 1/3.Do 2/3 krému vmiešame 2 ks Vanilínový cukor, prípadne podľa chuti dosladíme práškovým cukrom.

6. Do druhej časti t.j. 1/3 krému vmiešame 2 lyžice Kakaa tmavého Liana a podľa chuti môžeme ešte pridať práškový cukor.

7. Vychladnuté korpusy prekrojíme na polovice. Tmavú piškótu natrieme džemom, dáme vrstvu kakaovej plnky, priložíme svetlú  piškótu, natrieme ju džemom, poukladáme na kolieska nakrájané banány a dáme vrstvu vanilkovej plnky. Priložíme druhú časť kakaovej piškóty, znova natrieme džemom a kakaovým krémom.Nakoniec priložíme druhú časť svetlej piškóty. Vrch a okraje torty potrieme zvyšnou vanilkovou plnkou a polejeme čokoládovou polevou, ktorú bo bokoch necháme postekanú. Povrch ľubovoľne ozdobíme.

Tip: Vrúbkované boky torty docielime stierkou so zúbkami. Po dôkladnom vyhladení torty na záver prejdeme stierkou so zúbkami po obvode vyhladenej torty.

Tip: Rovnomerne postekanú čokoládu docielime tak, že roztopenú polevu si dáme do jednorázového cukrárskeho vrecka, koniec odstrihneme a postupne zdobíme po horných okrajoch torty tak, že poleva nám rovnomerne posteká.

Tip: Ak chceme docieliť aby sa nám ovocie na torte krásne lesklo a a vyzeralo sviežo potrieme ho štetcom namočeným v rozpustenej želatíne. Postup:1 lyžičku Želatíny čírej Liana dáme napučať na 5 minút do asi 20 ml vody.  Následne zahrejeme v mikrovlnej rúre do rozpustenia.  Ihneď namočíme štetec a potierame.

Tip: Pri pečení tortových korpusov dávame papier na pečenie len na spodok plechu a okraje plechu, formy ani nepotierame olejom. Pred vyklopením z plechu okraje obrežeme nožom od formy. Po upečení a miernom prechladnutí piškóty ju otočíme vrchnou časťou dole na papier na pečenie, aby sa nám povrch torty krásne vyrovnal.



Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.