Bezlepková Valentínska ovocná torta

  • Sladké prekvapenie pre partnera
Bezlepková Valentínska ovocná torta
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    04:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Suroviny na korpus:
5 vajec
9 PL Cake mix Liana
1 PL Kakao tmavé Liana
5 PL voda
10 PL práškový cukor
 
Plnka ovocná:
1,2  kompótová šťava alebo ovocný sirup s vodou
5 PL kryštálový cukor
3 ks Zlatý krém Liana
 
Plnka čokoládová:
125 g maslo
1/2 vrecka Puding tmavá čokoláda Liana Exclusive
3,5 dl mlieko
1 ks Vanilínový cukor Liana
6 PL kryštálový cukor
 
Želatína:
100 ml jahodový sirup
300 ml voda
2 PL kryštálový cukor
1 ks Želatína číra Liana
250 g jahody čerstvé
 



 



Postup

Postup korpus:
1.      Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme vodu a došľaháme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zmes Cake mix zmiešame s kakaom a preosejeme. Do vyšľahanej žĺtkovej peny primiešame ručne Cake mix s kakaom a nakoniec tuhý sneh.
2.      Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 175 st 35-40 minút. Vychladnutý korpus rozkrojíme pílkou na 2 časti.
3.     Spodnú časť korpusu dáme na podnos aj s bočnými stenami formy. Vylejeme naň uvarenú ovocnú plnku a uložíme druhú časť korpusu. Polejeme jahodovým sirupom a natrieme čokoládovú plnku.
4.      Poukladáme jahody a zalejeme pripravenou želatínou. Dáme vychladiť, môžeme ozdobiť šľahačkou.
 

Postup plnka ovocná:

1.      Odmeriame si 1,2 l mrazených jahôd so šťavou mierne rozmixujeme a dáme 2/3 variť aj s cukrom cca 10 minút.

2.      V 1/3 cca 300 ml rozmiešame Zlatý krém.

3.      Vlejeme do vriacich jahôd so šťavou a varíme do zhustnutia.

4.      Ešte vlažné nalejeme na cesto.

 

Postup čokoládová plnka:

1.     Uvaríme si puding tmavá čokoláda  z mlieka, vanilínového a kryštálového cukru.

2.      Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo.

 

Postup želatína:

  1. 1.     Do vody s jahodovým sirupom dáme napučať na 20-30 minút želatínu. 
  2. 2.     Zahrejeme v mikrovlnej rúre alebo nad parou do rozpustenia kryštálikov.
  3. 3.     Pridáme kryštálový cukor.



 



Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.