Bezlepková Valentínska ovocná torta

Bezlepková Valentínska ovocná torta

Trvanie: 04:00 (h:m) Porcie: 12 (ks)
Sladké prekvapenie pre partnera
Ingrediencie
Suroviny na korpus
Plnka ovocná
  • 1,2 kompótová šťava alebo ovocný sirup s vodou
  • 5 PL kryštálový cukor
  • 3 ks Zlatý krém Liana
Plnka čokoládová
Želatína

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Postup korpus:

1. Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme vodu a došľaháme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zmes Cake mix zmiešame s kakaom a preosejeme. Do vyšľahanej žĺtkovej peny primiešame ručne Cake mix s kakaom a nakoniec tuhý sneh.

2. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 175 st 35-40 minút. Vychladnutý korpus rozkrojíme pílkou na 2 časti.

3. Spodnú časť korpusu dáme na podnos aj s bočnými stenami formy. Vylejeme naň uvarenú ovocnú plnku a uložíme druhú časť korpusu. Polejeme jahodovým sirupom a natrieme čokoládovú plnku.

4. Poukladáme jahody a zalejeme pripravenou želatínou. Dáme vychladiť, môžeme ozdobiť šľahačkou.

Postup plnka ovocná:

1. Odmeriame si 1,2 l mrazených jahôd so šťavou mierne rozmixujeme a dáme 2/3 variť aj s cukrom cca 10 minút.

2. V 1/3 cca 300 ml rozmiešame Zlatý krém.

3. Vlejeme do vriacich jahôd so šťavou a varíme do zhustnutia.

4. Ešte vlažné nalejeme na cesto.

Postup čokoládová plnka:

1. Uvaríme si puding tmavá čokoláda z mlieka, vanilínového a kryštálového cukru.

2. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo.

Postup želatína:

  1. 1. Do vody s jahodovým sirupom dáme napučať na 20-30 minút želatínu.
  2. 2. Zahrejeme v mikrovlnej rúre alebo nad parou do rozpustenia kryštálikov.
  3. 3. Pridáme kryštálový cukor.


Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Suroviny na korpus
Plnka ovocná
  • 1,2 kompótová šťava alebo ovocný sirup s vodou
  • 5 PL kryštálový cukor
  • 3 ks Zlatý krém Liana
Plnka čokoládová
Želatína

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné