Naše recepty

Bezlepková torta ako od cukrárky

Bezlepková torta ako od cukrárky
Dľžka prípravy
6 hodín
Náročnosť prípravy
stredná

Ingrediencie

Orechová piškóta:

5 vajec

8 PL  Cake mix Liana

4 PL mleté orechy

10 PL práškový cukor

5 PL vlažná voda

 

Kakaová piškóta:

5 vajec

8 PL Cake mix Liana

1 PL Kakao tmavé Liana Exclusive

3 PL mleté orechy

½ KL mletá káva (dáva sa do kakaového cesta na zjemnenie)

5 PL vlažná voda

10 PL práškový cukor
 

Karamelová plnka:

6 PL kryštálový cukor

5 dl mlieko

1 ks Zlatý krém Liana

250 g maslo
 

Čokoládová plnka:

6 PL kryštálový cukor

5 dl mlieko

1 ks Puding tmavá čokoláda Liana Exclusive

250 g maslo

 

Postup

  1. 1. Žĺtky s práškovým cukrom mixujeme spolu asi 5 minút. Postupne pridáme vlažnú vodu a mixujeme ďalej cca 10 minút.

    2. V miske zmiešame Cake mix s ostatnými sypkými surovinami. Urobíme tuhý sneh z bielkov do ktorého pridáme štipku soli.
    3. Do žĺtkovej peny pridáme Cake mix, ktorú sme si v predchádzajucom bode zmiešali s ostatnými sypkými surovinami a nakoniec zľahka vmiešame sneh.
    4. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie na ktorý vylejeme pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C 45 minút.
    5. Postup opakujeme aj pri druhej piškóte.
    6. Necháme vychladnúť. Cesto je najlepšie upiecť deň vopred pred naplnením.
  2.  
  3. Postup karamelová plnka:

  4. 1.     Skaramelizujeme cukor, zalejeme ho 4 dl mlieka a karamel necháme rozpustiť. V 1 dl mlieka vymiešame Zlatý krém a vlejeme ho do karamelového mlieka. Varíme cca 2 minúty a odstavíme. Chladíme pod pokrievkou kedy nemusíme miešať alebo voľne s občasným premiešaním. Do mixéra dáme maslo izbovej teploty a pridáme postupne vychladnutý puding a vymixujeme do jemného krému.

  5.  
  6. Postup čokoládová plnka:
  7. 1.         Postup je ten istý, len  dáme variť cukor s mliekom.
    1.  

      Vychladnuté cestá rozrežeme nožom na polovicu. Zrežeme aj vrch cesta, aby sa torta neoddeľovala od plnky. Na podnos dáme kakaovú piškótu. Natrieme ju džemom. Na cesto rozotrieme kakaovú plnku a zakryjeme orechovým plátom. Orechový plát pokvapkáme sirupom, alebo kto chce môže aj rumom. Natrieme karamelovú plnku a zakryjeme opäť orechovým plátom. Natrieme kakaovú plnku a priložíme kakaové cesto aj s papierom, potom ho stiahneme a vtedy je vrch torty rovný. Zvyšnou plnkou potrieme vrch torty aj boky. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme na 3 mm, prehodíme na stuhnutú tortu a žehličkou uhladíme. Tortu môžeme ľubovoľne ozdobiť.

       

Produkty v recepte

ZLATÝ KRÉM  V PRÁŠKU LIANA 40 g

ZLATÝ KRÉM V PRÁŠKU LIANA 40 g

Krémový prášok vhodný na prípravu kŕemov.
Cena / ks: 0,19 € s DPH
Akcia
Puding Tmavá čokoláda Liana Excl. 94g

Puding Tmavá čokoláda Liana Excl. 94g

Puding príchuť tmavá čokoláda rady Liana exclusive.
Cena / ks: 0,49 € s DPH
Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakao tmavé Liana Exclusive 100g

Kakaový prášok z produktovej rady Liana Exclusive.
Cena / ks: 0,90 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake mix  Liana 1kg

Cake mix Liana 1kg

Bezlepková piškótová zmes.
Cena / ks: 4,50 € s DPH