Bezlepková torta ako od cukrárky

  • Aj bezlepkáči si môžu vychutnať tortu :-) Táto je ako od skúsenej cukrárky a zároveň ju zvládne každý
Bezlepková torta ako od cukrárky
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    06:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Orechová piškóta:

5 vajec

8 PL  Cake mix Liana

4 PL mleté orechy

10 PL práškový cukor

5 PL vlažná voda

 

Kakaová piškóta:

5 vajec

8 PL Cake mix Liana

1 PL Kakao tmavé Liana Exclusive

3 PL mleté orechy

½ KL mletá káva (dáva sa do kakaového cesta na zjemnenie)

5 PL vlažná voda

10 PL práškový cukor
 

Karamelová plnka:

6 PL kryštálový cukor

5 dl mlieko

1 ks Zlatý krém Liana

250 g maslo
 

Čokoládová plnka:

6 PL kryštálový cukor

5 dl mlieko

1 ks Puding tmavá čokoláda Liana Exclusive

250 g maslo

 



Postup

  1. 1. Žĺtky s práškovým cukrom mixujeme spolu asi 5 minút. Postupne pridáme vlažnú vodu a mixujeme ďalej cca 10 minút.

    2. V miske zmiešame Cake mix s ostatnými sypkými surovinami. Urobíme tuhý sneh z bielkov do ktorého pridáme štipku soli.
    3. Do žĺtkovej peny pridáme Cake mix, ktorú sme si v predchádzajucom bode zmiešali s ostatnými sypkými surovinami a nakoniec zľahka vmiešame sneh.
    4. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie na ktorý vylejeme pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C 45 minút.
    5. Postup opakujeme aj pri druhej piškóte.
    6. Necháme vychladnúť. Cesto je najlepšie upiecť deň vopred pred naplnením.
  2.  
  3. Postup karamelová plnka:

  4. 1.     Skaramelizujeme cukor, zalejeme ho 4 dl mlieka a karamel necháme rozpustiť. V 1 dl mlieka vymiešame Zlatý krém a vlejeme ho do karamelového mlieka. Varíme cca 2 minúty a odstavíme. Chladíme pod pokrievkou kedy nemusíme miešať alebo voľne s občasným premiešaním. Do mixéra dáme maslo izbovej teploty a pridáme postupne vychladnutý puding a vymixujeme do jemného krému.

  5.  
  6. Postup čokoládová plnka:
  7. 1.     Uvaríme puding. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a postupne zapracujeme vychladnutý puding. Vyšľaháme do jemnej plnky.
  8.  
  9. Vychladnuté cestá rozrežeme nožom na polovicu. Zrežeme aj vrch cesta, aby sa torta neoddeľovala od plnky. Na podnos dáme kakaovú piškótu. Natrieme ju džemom. Na cesto rozotrieme kakaovú plnku a zakryjeme orechovým plátom. Orechový plát pokvapkáme sirupom, alebo kto chce môže aj rumom. Natrieme karamelovú plnku a zakryjeme opäť orechovým plátom. Natrieme kakaovú plnku a priložíme kakaové cesto aj s papierom, potom ho stiahneme a vtedy je vrch torty rovný. Zvyšnou plnkou potrieme vrch torty aj boky. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme na 3 mm, prehodíme na stuhnutú tortu a žehličkou uhladíme. Tortu môžeme ľubovoľne ozdobiť.
    1.  



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.