Bezlepková palacinková torta

  • Človek sa nedokáže dlho na ňu pozerať a ihneď podľahne čokoládovo-orieškovému krému a marhuľovému džemu
Bezlepková palacinková torta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    8
    (ks)

Ingrediencie

Biele palacinky:
200 g Cake mix Liana
2 vajcia
4 PL olej
2 ks Vanilínový cukor Liana
1/4 KL soľ
600 ml mlieko
 
Kakaové palacinky:
100 g Cake mix Liana
1 vajce
2 PL olej
1 ks Vanilínový cukor Liana
soľ
300 ml mlieko
1 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
 
Plnka:
200 g čokoládovo-orieškový krém
200 g marhuľový džem 
 
Dodatky: jahody, špáradlá
 
Na ozdobu:
300 ml šťava z jahôd alebo sirup
1 lyžička Zlatý krém Liana
 


Postup

1. V miske si odmeriame mlieko, pridáme olej, vajíčko, soľ, vanilínový cukor a Cake mix.
2. Metličkou vyšľaháme hladké cesto, necháme ho odstáť 10 minút. 
3. Panvicu na palacinky potrieme olejom a necháme dobre rozohriať.
4. Naberačkou rovnomerne rozlejeme cesto a upečieme do zlatista z oboch strán.
 
 
Kakaové palacinky robíme tým istým postupom ako biele palacinky, len do cesta pridáme 1 PL kakaa. Hotové palacinky necháme dobre vychladnúť ( v recepte máme 18 palaciniek). Na podnos uložíme bielu palacinku a natrieme čokoládovo-orieškovým krémom, položíme druhú bielu palacinku a natrieme džemom. Tretiu palacinku uložíme kakaovú, ktorú natrieme džemom, takto postupujeme, pokiaľ nenavrstvíme všetky palacinky. Naplnenú tortu zaistíme špáradlami na ktoré nastokneme jahody. Dáme schladiť do chladničky a môžemne krájať. Pred podávaním ozdobíme jahodovu polevou a šľahačkou. 
 
Dobrý tip: Odporúčame pred naplnením nechať dlhšie v chlade, aby torta lepšie stuhla. 


Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.