Bezlepková nanuková kocka

  • Orechovo - kakaové cesto s príjemnou vanilkovou vôňou krému a horkou čokoládovou polevou.
Bezlepková nanuková kocka
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:90
    (h:m)
  • Porcie
    35
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
250 g Cake mix Liana
230 g cukor práškový
200 ml mlieko
100 g maslo
100 g mleté orechy
2 PL Kakao tmavé Liana
2 ks vajcia
 
Plnka:
250 g maslo
250 g cukor práškový
5 PL Universal mix Liana
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
½ l mlieko
1 žĺtok
 
Poleva:
100 g Čokoláda 70% Liana
50 g maslo
1 PL cukor práškový
 

Postup

1. Zmäknuté maslo, vajíčka a cukor vyšľaháme do peny. Cake mix, kakao a orechy rozmiešame v ďalšej miske a spojíme s vyšľahanými vajíčkami. Pridáme mlieko a všetko dobre premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C 15 - 18 minút.
 
2. Z mlieka, Universal mix a vanilínových cukrov uvaríme hustú kašu. Občas premiešame a necháme vychladnúť. Maslo, žĺtok a práškový cukor vyšľaháme. Postupne po lyžiciach zašľaháme vychladnutú kašu a vyšľaháme do hladka. 
 
3. Plnku natrieme na cesto a polejeme čokoládou roztopenou s maslom a cukrom. Necháme stuhnúť a nakrájame teplým nožom na kocky.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.