Bezlepková jablková štrúdľa

  • Ideálna na jesenné obdobie, keď je v komore zásoba jabĺk najväčšia a neviete čo s nimi.
Bezlepková jablková štrúdľa
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300g Cake mix Liana
125 g maslo
3 vajcia
2 KL ocot
 
Jablková plnka:
6 jabĺk
100 g vlašské mleté orechy
20g Škoricový cukor Liana
4 PL kryštálový cukor 
 


Postup

1. Rukou vypracujeme cesto z uvedených surovín a necháme ho cca 10 minút odpočívať.
2. Medzitým pripravíme plnku. Ošúpeme jablká, narežeme na plátky, dáme do hrnca spolu s cukrom a podusíme 20 minút. Plnku necháme vychladnúť.
3. Odstaté cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme na papieri na pečenie. Do stredu cesta navrstvíme vychladnutú plnku, posypeme orechami a škoricovým cukrom. Preložíme bočné okraje, aby nevytiekla plnka. Obe polovice cesta preložíme do stredu k plnke, stlačíme spolu s papierom na pečenie a uložíme tak, aby bol spoj dole.
4. Cesto preložíme na plech aj s papierom na pečenie, potrieme rozľahaným vajíčkom a môžeme posypať sekanými orechami.
5. Pečieme 40 minút pri teplote 180°C. Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom a jemne vanilínovým. Necháme vychladnúť a nakrájame na tanier.

 



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.