Naše recepty

Bezlepková jablková štrúdľa

Bezlepková jablková štrúdľa
Dľžka prípravy
1,5 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

Cesto:
300g Cake mix Liana
125 g maslo
3 vajcia
2 KL ocot
 
Jablková plnka:
6 jabĺk
100 g vlašské mleté orechy
20g Škoricový cukor Liana
4 PL kryštálový cukor 
 

Postup

1. Zo zmesi Cake mix, masla, vajíčka a octu urobíme cesto, ktoré vypracujeme najlepšie rukou a necháme ho 10 minút odpočívať.
 
2. Medzitým si urobíme plnku: ošúpeme jablká, narežeme na plátky, dáme do hrnca spolu s cukrom a podusíme 20 minút. Plnku necháme vychladnúť.
 
3. Odstaté cesto si rozdelíme na polovice a vyvaľkáme ho na papieri na pečenie. Do stredu cesta navrstvíme vychladnutú plnku, posypeme orechami a škoricovým cukrom. Preložíme bočné okraje, aby nám nevytiekla plnka. Obe polovice cesta preložíme do stredu ku plnke, stlačíme spolu s papierom na pečenie a položíme ho tak, aby bol spoj dole.
 
4. Cesto preložíme na plech aj s papierom, potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a posypeme nasekanými orechami.
 
5. Pečieme 40 minút pri teplote 180°C. Upečený zákusok posypeme práškovým cukrom a jemne vanilínovým. Necháme vychladnúť a narežeme na tanier.

 

Produkty v recepte

Škoricový cukor LIANA 20 g/150ks

Škoricový cukor LIANA 20 g/150ks

Škoricový cukor.
Cena / ks: 0,08 € s DPH
Akcia
BEZ LEPKU
Cake mix  Liana 1kg

Cake mix Liana 1kg

Bezlepková piškótová zmes.
Cena / ks: 4,50 € s DPH