Bezlepková ciabatta s olivami

  • vynikajúci taliansky chlieb s olivami aj bez
Bezlepková ciabatta s olivami
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

300 g Bread mix white
370 ml horúca voda
200g Bread mix dark
100 ml voda
20 g droždie
1/2 KL cukor
3 PL panenský olivový olej
2 KL soľ

 

Dodatky:

olivy, bylinky, sušené paradajky, cibuľa...

ryžová múka Liana 
 



Postup

1. Do nádoby na miesenie nasypeme 200 g zmesi Bread mix white, ktorú zalejeme 370 g horúcej vody. Dobre zamiešame a necháme vychladnúť.
2. Z droždia, 100 ml vody a cukru pripravíme kvások, ktorý vmiešame do vychladnutej zmesi. Pridáme zvyšných 100 g Bread mix white, 200 g Bread mix dark,  soľ a olivový olej. Miesime elektrickým hnetačom 10-15 minút.
3. Prikryjeme a necháme cca 50 minút podkysnúť.
4. Na podložke posypanej ryžovou múkou vytvarujeme malé ciabatty do tvaru hranatej žemle a veľké do tvaru chleba. Pri spracovávaní cesta môžeme pridať nakrájané olivy, cesto niekoľkokrát preložíme vytvarujeme a nakoniec pretočíme ako šrúbu. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme cca 30 minút podkysnúť.
5. Upečieme pri teplote 200°C 20-30 minút.



Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.