Naše recepty

Bezlepková ciabatta s olivami

Bezlepková ciabatta s olivami
Dľžka prípravy
2 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie

300 g Bread mix white
370 ml horúca voda
200g Bread mix dark
100 ml voda
20 g droždie
1/2 KL cukor
3 PL panenský olivový olej
2 KL soľ

 

Dodatky:

olivy, bylinky, sušené paradajky, cibuľa...

ryžová múka Liana 
 

Postup

1. Do nádoby na miesenie nasypeme 200 g zmesi Bread mix white, ktorú zalejeme 370 g horúcej vody. Dobre zamiešame a necháme vychladnúť.
2. Z droždia, 100 ml vody a cukru pripravíme kvások, ktorý vmiešame do vychladnutej zmesi. Pridáme zvyšných 100 g Bread mix white, 200 g Bread mix dark,  soľ a olivový olej. Miesime elektrickým hnetačom 10-15 minút.
3. Prikryjeme a necháme cca 50 minút podkysnúť.
4. Na podložke posypanej ryžovou múkou vytvarujeme malé ciabatty do tvaru hranatej žemle a veľké do tvaru chleba. Pri spracovávaní cesta môžeme pridať nakrájané olivy, cesto niekoľkokrát preložíme vytvarujeme a nakoniec pretočíme ako šrúbu. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme cca 30 minút podkysnúť.
5. Upečieme pri teplote 200°C 20-30 minút.

Produkty v recepte

Novinka
BEZ LEPKU
BREAD  MIX DARK Liana 1kg

BREAD MIX DARK Liana 1kg

Bezlepková zmes na tmavý chlieb a pečivo s pohánkou.
Cena / ks: 4,00 € s DPH
Novinka
BEZ LEPKU
BREAD MIX WHITE Liana 1kg

BREAD MIX WHITE Liana 1kg

Bezlepková zmes na svetlý chlieb a pečivo.
Cena / ks: 3,80 € s DPH