Bezlepková banánová strieška

  • Skvelá, jednoduchá, nepečená dobrota ak máte sušienky napečené v zásobe
Bezlepková banánová strieška
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    03:00
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

Sušienky:
450 g Cake mix Liana
210 g práškový cukor
3 vajcia
3 ks Vanilínový cukor Liana
120 g maslo
1 PL kakao tmavé Liana Exclusive
 
Strieška:
2 ks banán
500 g tvaroh jemný
250 g maslo
150 g  práškový cukor
1 Vanilínový cukor Liana
21 svetlých sušienok
21 kakaových sušienok
 
Poleva čokoládová:
200 g čokoláda 70% Liana
50 g rastlinný tuk na polevy
60 g maslo
 


Postup

Postup sušienky:
1.      Najprv si upečieme sušienky a môžeme aj viac do zásoby. Sú travnlivé. Do misky dáme Cake mix, cukor, vanilínový cukor, zmäknuté maslo, vajíčka a vypracujeme cesto. Do polovice cesta zapracujeme 1 lyžicu kakaa.
2.      Na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 2mm a radielkom rozkrojíme na obdĺžníky 7x5cm. Každý obdĺžnik popicháme vidličkou.
3.      Dáme piecť na 180 °C asi 7 minút, z uvedenej dávky pripravíme asi 50 ks sušienok.
 
Postup striešky:
1.      Na alobal - najlepšie grilovací si rozložíme v troch radoch sušienky striedavo kakaové a biele.
2.      Natrieme opatrne polovicou plnky.
3.      Na plnku rozložíme druhý plát sušienok tak, že na spodnú bielu sušienku uložíme kakaovú a naopak.
4.      Druhý pát natrieme druhou polovicou plnky. Do stredu uložíme pozdĺž banány.
5.      Pomocou alobalu bočné strany sušienok priložíme k sebe do tvaru trojuholníka. Necháme v alobale dobre stuhnúť.
6.      Polejeme čokoládovou polevou, necháme vychladnúť a nakrájame.
 
Postup plnky:
1.      V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým a vanilínovým cukrom. 
2. Pridáme tvaroh a vymiešame hladkú plnku.
 
Postup polevy:
1.     Nad parou všetko rozpustíme a polejeme vychladnutú striešku.



 



Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.