Bezlepková a bezmliečna bábovka

  • Jednoduchá bezlepková a zároveň bezmliečna verzia obľúbenej bábovky.
Bezlepková a bezmliečna bábovka
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

2 balenia vegan jogurt s kúskami broskýň
1 vegan kyslá smotana
2 poháre krupicový cukor
3 poháre Cake mix Liana
3/4 pohára mleté vlašské orechy
1 KL Sóda bikarbóna Liana
1 KL Perníkové korenie Liana
2 vajcia
150 ml olej
2 PL Kakao tmavé Liana
 
Ďalej potrebujeme:
červené a čierne ríbezle, čokoládové granulky, banán
pohár s objemom 200 ml 

Postup

1. Všetky suroviny spolu vymiešame, okrem kakaa. Postupne pridáme olej. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme kokosom.
 
2. Navrstvíme polovicu cesta, nasypeme čierne a červené ríbezle. Do druhej polovice cesta primiešame kakao a zapracujeme jemne popučený banán a čokoládové granulky na zapekanie. Navrstvíme na svetlé cesto.
 
3. Pečieme pri 180°C cca 50 minút. Horúcu bábovku vyklopíme z formy a ozdobíme podľa chuti a fantázie. 
 
Dobrý tip:
Kto môže, tak vegánsky jogurt a kyslú smotanu môže vymeniť za 400 ml acidofilného mlieka.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.