Naše recepty

Anglická krémeška

Anglická krémeška

Ingrediencie

Cesto:

500 g hladkej múky špeciál
100 g práškového cukru
100 g rastlinný tuk
2 vajcia
2 kávové lyžičky Salajka-jelenia soľ
50-100 ml mlieka

 

Postup

Z uvedených surovín urobíme cesto. Mlieko pridávame postupne. Ak sa vám zdá príliš husté pridáme ešte 50 ml maximálne však 100 ml mlieka. Cesto rozdelíme na 3 časti, ktoré vyvaľkáme na veľkosť plechu. Ak sa vám bude ťažko vaľkať, stačí ho dať na pár sekúnd do mikrovlnky ohriať a bude sa s ním ľahšie pracovať. Vyvaľkané cestá upečieme na opačnej strane čistého nevymasteného plechu pri teplote 180°C cca 10 minút.

Plnka: ½ l mlieka, 1 Zlatý krém v prášku Liana, 1 vajce, 120 g kryštálového cukru a 1 Vanilínový cukor Liana. Uvaríme za stáleho miešania na hustý puding. Necháme vychladnúť.

 

V miske vyšľaháme 250 g masla , 50 – 100 g práškového cukru podľa chuti. Do vyšľahaného masla následne veľmi opatrne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding. Musí to byť po lyžiciach, aby sa krém nezrazil.
 

Na upečený plát natrieme časť plnky, prikryjeme 2. plátom a opakujeme. Plnkou natrieme aj tretí plát. Medzi 1. a 2. plát môžete poukladať na kolieska nakrájané banány.
 

Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.

POLEVA: 100 g cery, 100 g čokolády na varenie ,1 lyžica oleja.

Rozpustíme vo vodnom kúpeli a polejeme vrch koláča. 
 

Koláč necháme odležať najlepšie cez noc.

 

Dobrý tip: V prípade, že sa Vám akákoľvek plnka zrazí vysypte do zrazenej plnky Šľahačku v prášku Liana a prešľahajte mixérom.

Produkty v recepte

Salajka - jelenia soľ 20 g

Salajka - jelenia soľ 20 g

Kypriaci prášok na prípravu špeciálnych druhov pečiva.
Cena / ks: 0,12 € s DPH
Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor LIANA 20 g/150ks

Vanilínový cukor.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
ZLATÝ KRÉM  V PRÁŠKU LIANA 40 g

ZLATÝ KRÉM V PRÁŠKU LIANA 40 g

Krémový prášok vhodný na prípravu kŕemov.
Cena / ks: 0,19 € s DPH
Čokoláda Liana 45% 1kg

Čokoláda Liana 45% 1kg

Čokoláda LIANA 45% 1kg.
Cena / ks: 5,80 € s DPH