Osvedčené bezlepkové bryndzové pirohy
play

Osvedčené bezlepkové bryndzové pirohy

Trvanie: 01:00 (h:m) Porcie: 18 (ks)
..osvedčená slovenská pochúťka..
Ingrediencie
Cesto
  • 220 g Universal mix Liana
  • 150 g uvarené postrúhané zemiaky
  • 1 ks vajce
  • 1 kávová lyžička soľ
  • 3 lyžice vody
Plnka
  • 125 g bryndza
  • 100 g uvarené postrúhané zemiaky
  • čierne mleté korenie
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Najprv uvaríme zemiaky. Postrúhame alebo ich pretlačíme. Zemiaky zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto.

2. Na bryndzovú plnku potrebujeme zmiešať bryndzu s postrúhanými uvarenými zemiakmi a ochutíme mletým čierným korením.

3. Hotové cesto rozvaľkáme na 3 mm hrúbku. Povykrajujeme kolieska a na každé uložíme guľku plnky. Cesto uzatvoríme formou na pirohy.

4. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode, keď vyplávajú na povrch necháme ešte 5 minút variť a potom vyberieme.

5. Servírujeme poliate olejom alebo masťou a posypané opraženou slaninou prípadne cibuľou.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 220 g Universal mix Liana
  • 150 g uvarené postrúhané zemiaky
  • 1 ks vajce
  • 1 kávová lyžička soľ
  • 3 lyžice vody
Plnka
  • 125 g bryndza
  • 100 g uvarené postrúhané zemiaky
  • čierne mleté korenie
Dodatky
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné