Pečenie

Salajka - jelenia soľ 20 g

Salajka - jelenia soľ 20 g

Špeciálny kypriaci prášok do zákuskov starej mamy inak nazývaná aj "jelenia soľ", "amonium" alebo "cukrárske droždie" je hydrogéenuhličitan amónny.

Pridáva sa do cesta a pri pečení sa teplom rozkladá na oxid uhličitý, amoniak (zápach, ktorý sa vytráca počas pečenia) a vodu, čim vytvára bublinky v ceste a cesto krásne narastie a jednoducho sa spracuje aj bez použitia tuku. Po upečení je cesto tvrdé, ale po naplnení džemom, prípadne plnkou po pár hodinách krásne zmäkne a je ľahučké, trvanlivé a jemné a bez zbytočného tuku navyše. Tým pádom zákusky zo Salajky sú menej kalorické a napriek tomu veľmi chutné.

Vedeli ste, že prípadné nafúknutie vrecka nie je závadou.

Zloženie: hydrogénuhličitan amónny.

Počet kusov v balení / v kartóne: 24 ks / 432 ks
Gastro balenie: NIE

DMT: 18 mesiacov