Naše recepty

Receptár č. 2

Ingrediencie pre 6 Porcií:

- 2 kg údeného mäsa
- bobkový list a timián
- petržlenová vňať
- čierne korenie
- 6 ks mrkiev 

Postup:

Mäso dáme do hrnca s vodou, privedieme do varu a zlejeme. Bobkový list, tymián a petržlenovú vňať zviažeme s niťou. Mäso dáme naspäť do hrnca spolu s petržlenom a celým čiernym korením a zalejeme vodou aby všetko bolo zakryté. Privedieme do varu a necháme variť na nízkej teplote 1½ hodiny. Potom k tomu pridáme mrkvu, fenikel, zeler a zemiaky. Privedieme opäť do varu, potom znížime teplotu a necháme variť na nízkej teplote ďalších 45 minút alebo pokiaľ nie je všetko uvarené. Potom všetko vyberieme z hrnca. Do vývaru dáme brokolicu rozobranú na ružičky a fazuľu. Privedieme opäť do varu a necháme variť 5 minút. Vyberieme ich z hrnca. Ochutnáme vývar, podľa potreby dosolíme a okoreníme. Mäso rozoberieme s vidličkou. Naservírujeme ho do misiek alebo hlbokých tanierov. Pridáme zeleninu a zalejeme to vývarom. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame.