Naše recepty

Zlatý krémeš Liana

Zlatý krémeš Liana
Dľžka prípravy
1,5 hodiny
Náročnosť prípravy
jednoduchá
Počet porcií
20 - 25 kusov

Ingrediencie

Krém:
1 l mlieko
2 ks Zlatý krém Liana
2 žĺtky
3 PL polohrubá múka
150 g kryštálový cukor
2 PL rum
250 g maslo alebo rastlinný tuk

Piškóta:
5 vajcia
2 bielka
100 ml teplé mlieko
200 g polohrubá múka
200 g cukor
1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana


Šľahačka:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
práškový cukor na posypanie

Postup

1. Najprv si uvaríme puding. 0,8 l mlieka  s cukrom dáme variť. Vo zvyšnom 0,2 l mlieka rozmiešame Zlaté krémy, žĺtka, 3 lyžice múky a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Miešame do zhustnutia. Nakoniec pridáme 2 PL rumu. Do horúceho vmiešame asi 50 g masla a necháme vychladnúť.
2. Vyšľaháme 7 bielkov do tuha. V druhej nádobe šľaháme 5 žĺtkov s cukrom do peny asi 15 minút. Postupne prilejeme teplé mlieko a po lyžiciach pridáme múku s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka varechou vmiešame sneh z bielkov.
3. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme pri 170°C asi 20-25 minút. Necháme vychladnúť.
4. Mäkké maslo vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach prišľaháme vychladnutý puding.
5. Piškótu prekrojíme na polovicu. Spodnú piškótu natrieme krémom.
6. Vyšľaháme Šľahačkové potešenie v mlieku a nanesieme na krém. Prikryjeme druhou piškótou. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame na kocky a podávame.

Produkty v recepte

Kypriaci prášok do pečiva LIANA 12 g (150 ks)

Kypriaci prášok do pečiva LIANA 12 g (150 ks)

Kypriaci prášok škrobový.
Cena / ks: 0,06 € s DPH
ZLATÝ KRÉM  V PRÁŠKU LIANA 40 g

ZLATÝ KRÉM V PRÁŠKU LIANA 40 g

Krémový prášok vhodný na prípravu kŕemov.
Cena / ks: 0,19 € s DPH